Pages Navigation Menu

Släktforskning – emigration till Amerika

Kurstid 29/7 – 2/8 2019

Under den här kursen får du lära dig hur du släktforskar i USA med hjälp av de svenska kyrkböckerna samt de amerikanska arkiven. Vi tittar också på andra källor som är användbara när du emigrantforskar.

Idag finns det mesta som man behöver för att emigrantforska på nätet, men det gäller att tolka materialet rätt. Emigrantforskning är ett tidskrävande hantverk som kräver mycket noggrannhet och kunskap.

Under den här kursen får du både teoretisk kunskap och tid att emigrantforska självständigt under handledning. Därför är det viktigt att du har med egen dator som du kan söka information på.

Under den teoretiska delen av kursen kommer vi att titta på de källor som finns i Sverige och Amerika samt vidare kommer vi att prata om det senaste inom släktforskning; släktforskning med hjälp av DNA. En mycket stor hjälp i emigrantforskning. Och att tyda den information på ett korrekt sätt.

För denna kurs behövs förkunskaper i släktforskning och det är viktigt att du är van att söka information via dator

Kursansvarig Marianne Jonasson är släktforskare. Hon har vidareutbildat sig inom släktforskning vid Linköpings universitet. Sedan 2009 har hon undervisat i släktforskning på Medborgarskolan i Stockholm och på Lidingö.

Marianne representera även Finlands släkthistoriska förening här i Sverige. Hon undervisar även i hur man släktforskar i Finland och har stora kunskaper och erfarenheter inom de olika släktforskningsområdena i Sverige och Finland samt USA.

I kursavgiften ingår ett kompendium skrivet av kursledaren.

Kostnad
4 900:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-

Anmälan
Senast den 30 april 2019 vill vi ha din anmälan.

Anmälningsformulär / Släktforskning – emigration till Amerika

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.