Pages Navigation Menu

Släktforskning – grundkurs

Kurstid 29/7 – 2/8 2019
*platser kvar*

Under den här kursen får du lära dig hur du släktforskar med hjälp av de svenska kyrkböckerna, vi tittar också på andra källor som är användbara när du släktforskar.

Idag finns det mesta som man behöver för att släktforska på nätet, men det gäller att tolka materialet rätt. Släktforskning är ett tidskrävande hantverk som kräver noggrannhet och kunskap.

Under den här kursen får du både teoretisk kunskap och tid att släktforska självständigt under handledning. Därför är det viktigt att du har med egen dator som du kan söka information på.

Under den teoretiska delen av kursen kommer vi att titta på andra källor än kyrkböckerna, vidare kommer vi att belysa källor för emigrantforskning, soldatforskning och hur man kan forska i andra länder än Sverige, samt det senaste inom släktforskning; släktforskning med hjälp av DNA.

För denna kurs behövs inga förkunskaper, men det är viktigt att du är van att söka information via dator.

Kursansvarig
Stefan A Escher, släktforskare, genetiker och ämneslärare. Doktorerade i genetik 1994 och har undervisat som lektor i genetik på Umeå universitet och Stockholms universitet.

Stefan har forskat kring sjukdomar och släktskap, bl.a. beskrivit en hormonbristsjukdom som bara finns i Västerbotten. Sedan 2009 har han undervisat i släktforskning på Medborgarskolan i Stockholm. 2018 tilldelades han FOSAM-stipendiet som årets folkbildare av Stockholm stad.

I kursavgiften ingår ett kompendium skrivet av kursledaren.

Kostnad
4 900:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-

Anmälan
Senast den 30 april 2019 vill vi ha din anmälan.

Anmälningsformulär / Släktforskning – grundkurs

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.