Pages Navigation Menu
   

Allmän och praktisk information om sommarkurserna

Anmälan
Anmälan gör du genom att fylla i anmälningsformuläret som finns under respektive kurs.

Vi har löpande antagning på de flesta kurserna, dvs först till kvarn. På ett fåtal kurserna vill kursledarna ha arbetsprover, detta står då särskilt under berörda kurser.

Du har bekräftat din anmälan när du betalat in kostnaden för boende och material.


Kostnad

sned-ang Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost, logi och material.

Biskops Arnö är en skola med internat, varför vi prioriterar kursdeltagare som vill bo på skolan under kursveckan.

Om du bor i närheten och bor hemma får du en rabatt på 1200:-. Om kursen är fyra dagar är rabatten 960:-.


Boende

I priset ingår boende i enkelrum, med toalett och dusch i korridor. Lakan och handduk ingår i priset.


Vid återbud

Om du ångrar dig, eller får förhinder, och anmäler detta innan två veckor före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in utom 500:-, som är en administrativ kostnad.

Anmäler du förhinder/återbud senare än 14 dagar innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett sjukintyg som bekräftar att du p.g.a sjukdom inte kan delta i kursen.


Mat

Du serveras frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och smörgås till kvällen. Det finns alltid vegan och vegetarisk kost. Ange vid din anmälan om du önskar detta.


Pubkvällar
Under två kvällar kommer vi ha köket öppet. Vi kallar det ”pubkvällar”. Du kan köpa ett glas vin eller kall öl och sitta och prata med dina kurskamrater, eller med deltagare som går andra sommarkurser. Det finns också lite smårätter att köpa vid dessa tillfällen.


Historisk guidningar
Biskops Arnö är en historisk plats, och en kväll under vistelse här erbjuder vi en historisk guidning utan extra kostnad. Då får du se de historiska delarna av våra lokaler, och då får Biskops Arnös och delar av Sveriges historia berättad för dig.


Bastu
Vi har en vedeldad bastu vid Mälarens strand. En kväll under din kursvecka är den igång för dem som tycker om att bada bastu och vill doppa sig i sjön.


Övrigt

Kanoter och cyklar finns till uthyrning. Det finns en boulebana med tävlingsmått på Biskops Arnö. Och framför allt, Biskops Arnö är ett natura 2000-område med vackra hagar och ett rikt fågelliv.


Praktiskt

När du kommer till Biskops Arnö ska du gå till skolans huvudbyggnad. Där kommer det att finnas personal och information om vart du ska ta vägen. Nycklar till ditt rum finns också där.

Alla kurser startar kl 10.30 den aktuella dagen om inget annat anges. För er som kommer resande finns kaffe i matsalen från kl 9.

Vägbeskrivning till Biskops Arnö >>

pumphus-m-staket-L1