Pages Navigation Menu
   

Allmän och praktisk information om sommarkurserna

Allmän information 2018

Allmän information om sommarkurserna 2018

Anmälan och betalning
För att anmäla dig till en sommarkurs klickar du på knappen Anmälningsformulär som finns under respektive kurs och följer instruktionerna.

Vi har löpande antagning på alla kurser, dvs först till kvarn. När vi har tillräckligt många anmälningar till en kurs mejlar vi ut besked om att du fått en plats på kursen, där finns också information om hur du betalar. Sista betalningsdatum varierar från kurs till kurs och kan vara satt from 31 januari och framåt. Du har bekräftat din plats när du betalat in hela kostnaden för boende och material.

Cirka en månad innan kursstart mejlar vi ut praktisk information om vad som gäller för din kurs.

Kostnad
Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost, logi och material.

Biskops Arnö är en skola med internat, varför vi prioriterar kursdeltagare som vill bo på skolan under kursveckan.

Om du bor i närheten och bor hemma får du en rabatt på 1200 kr. Om kursen är fyra dagar är rabatten 960 kr.

sned-angBoende
I priset ingår boende i enkelrum, med toalett och dusch i korridor. Lakan och handduk ingår i priset.

Vill du komma dagen innan kursstart erbjuds du att bo i ditt rum för 300 kr inkl frukost. Kontakta vandrarhem@biskopsarno.se för bokning av extranatt.

Praktiskt
När du kommer till Biskops Arnö går du till Skolbyggnaden och till vandrarhemsexpeditionen, där hämtar du nyckeln till ditt rum och får information vart du ska ta vägen. Expeditionen är öppen från kl 08.00 – 10.30.

Alla kurser startar kl 10.30 den aktuella dagen om inget annat anges. För er som kommer resande finns kaffe i matsalen i skolbyggnaden från kl 9.00.

Mat

Du serveras frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och smörgås till kvällen. Det finns alltid vegan och vegetarisk kost. I anmälningsformuläret anger du vilken kost du önskar och anger ev. allergier.

Pubkvällar
Under två kvällar har matsalen öppet för det vi kallar ”pubkvällar”. Du kan köpa ett glas vin, en kall öl eller något alkoholfritt alternativ och sitta och prata med dina kurskamrater, eller med deltagare som går andra sommarkurser. Det finns också lite smårätter att köpa vid dessa tillfällen.

Historiska guidningar
Biskops Arnö är en historisk plats, och en kväll under vistelse här erbjuder vi en historisk guidning utan extra kostnad. Då får du se de historiska delarna av våra lokaler, och du får Biskops Arnös och delar av Sveriges historia berättad för dig.

Bastu
Vi har en vedeldad bastu vid Mälarens strand. En kväll under din kursvecka är den igång för dem som tycker om att bada bastu och vill doppa sig i sjön.

Övrigt

Kanoter och cyklar finns att hyra i vandrarhemsexpeditionen. Vi har bl.a. en boulebana med tävlingsmått. Biskops Arnö är ett natura 2000-område med vackra hagar och ett rikt fågelliv att uppleva.

Vid återbud/avbruten kurs
Om du får förhinder och meddelar oss detta innan tre veckor före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in minskat med 500 kr, som är en administrativ kostnad.

Anmäler du återbud senare än tre veckor innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett sjukintyg som bekräftar att du p.g.a. sjukdom inte kan delta i kursen.

Inställd kurs
Biskops Arnö förbehåller sig rätten att ställa in sommarkursen vid för få anmälningar. Vid inställd kurs återbetalas hela beloppet inklusive den administrativa avgiften.

PDF: Allmän information om sommarkurserna 2018 >>

Vägbeskrivning till Biskops Arnö >>

pumphus-m-staket-L1