Pages Navigation Menu

Att skriva skönhet

Kurstid 31 juli – 4 augusti 2017
Status 170324: Full med få reserver, anmäl för att få reservplats.

 

”Att skriva skönhet” är en skrivarkurs för dig som vill undersöka de litterära bildernas betydelse, hur det går att tänka om estetik och etik och vad det innebär att skriva vackert om världens fulhet. Under fem dagar läser, skriver och samtalar vi utifrån egna och andras texter.

Texter på engelska förekommer i kursen.

Kursansvariga
Elisabeth Hjort och Elise Karlsson.

Elisabeth Hjorth är författare och litteraturkritiker samt forskare i konstnärlig forskning vid Konstfack i Stockholm. Hennes senaste böcker är romanen ”Vid himlens början” (Norstedts 2013) och ”Förtvivlade läsningar. Om litteratur som motstånd och läsning som etik” (Glänta 2015, under utgivning).

Elise Karlsson är författare, litteraturkritiker och frilansande förlagsredaktör. Hennes senaste roman Linjen (Natur & Kultur) utkom 2015 och nominerades till Sveriges Radios romanpris.

Kostnad
4500:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl. sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Anmälan
Senast den 30/4-2017 vill vi ha din anmälan.
Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Anmälan görs genom att klicka på rutan nedan

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

hjorth_elisabeth_2

hjorth_elisabeth_3

9789127141377_0_

Elise Karlsson07_foto Sara Mac Key_1_