Pages Navigation Menu
   

Fotografiskt hantverk – gummitryck

Kemi-och-papper

Penseldennis

Kurstid 11 – 15 juni 2018

Gummitryck är inte ett tryckförfarande utan en översättning från engelskans gum bichromateprint. Under veckan utgår vi från ett svart-vitt negativ som är i samma storlek som den färdiga bilden ska bli.

Eftertänksamhet, långsamhet och lust är tre begrepp som präglar tekniken.

Bilderna blir unika och vackra original som får en hög hållbarhet. Gummitryck är en teknik som är harmonisk att arbeta med, där du kan göra uppehåll i arbetsprocessen utan att bilden förstörs. Tekniken är också ett av de ädelförfaranden som går att kombinera med flera andra tekniker.

Om du vill arbeta med digitala bildoriginal, så tar du med dig utskrifter i svart-vitt som vi sedan gör nya negativ från. Det är en fördel, men inte ett krav, att ha erfarenhet av traditionellt mörkrumsarbete.

Kursansvarig
Lasse Mellberg med lång erfarenhet av analogt fotografiskt arbete. Lasse var under åren 1993 – 2006 ansvarig för kursen Det fotografiska hantverket på Biskops-Arnö. Kursen riktade in sig på olika fotografiska tekniker som klassisk kopiering, kopparfotogravyr, gummitryck,  van dyke brown, cyanotypi m fl tekniker.

Kostnad
5 400:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Anmälan
Senast den 30 april 2018 vill vi ha din anmälan.

Anmälningsformulär / Gummitryck

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Gummitryck 1 (w)