Pages Navigation Menu
   

Grundkurs i video för fotointresserade

panorama BA okt 2015 (1 av 1)-5
Kurstid 12 – 16 juni 2017

Filminspelning och redigering – en grundkurs

Vi går igenom det mest grundläggande inom filmning, ljudupptagning och redigering. Du kommer under kursen göra korta övningar i film och redigering och slutligen skapa en färdig kortfilm.

Ni blir indelade i grupper om två-tre personer. Varje grupp gör en kortfilm som ni både filmar, ljudlägger och redigerar. Kursen vänder sig både till dig som fotograferat/filmat på hobbynivå eller arbetar som fotograf.

Vi kommer att arbeta i redigeringsprogrammet Premirere Pro CC. Du bör ha god datorvana och vi förutsätter att du har grundläggande kunskap i fotografi med stillbildskamera.

Egen dator med redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC installerat och egen kamera krävs för att man ska kunna tillgodogöra sig kursen.

Premiere
Vill du inte köpa Premiere finns det som kostnadsfri testversion här:
http://www.adobe.com/se/downloads.html

OBS!
Testperioden är endast 7 dagar. Tänk på det så att du inte Installerar programmet för långt innan kursstart. Annars löper testperioden ut under kursen.

 

Göran Ekeberg, Stefan Källstigen och Klas Sjöberg under en övning under en film och ljudkurs i augusti 2012Kursansvarig
Per Lindh – lärare på Biskops-Arnö, undervisar bland annat på Nordens Fotoskola och har egna kurser i rörlig bild, ljudupptagning mm.

Kostnad
4 500:-
I priset ingår materialavgift.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Foto: Per LindhAnmälan
Senast 30/4 2017 vill vi ha din ansökan.

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Kursen kan max ha 8 deltagare.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.