Pages Navigation Menu

För dig som brinner för att skriva Grund – Hösten 2019

skrivpenna-slider

Tre intensiva kurshelger

med start 6 – 8 september 2019

Skriver du mycket och längtar efter ett sammanhang där du får träffa andra som också skriver? I den här kursen får du chansen att visa dina texter för andra, läsa andras texter och tillsammans hitta ett sätt att prata om dem.

”För dig som brinner för att skriva” består av tre intensiva kurshelger, med skrivtid utspridd mellan dem. En kortkurs under en längre tid alltså.  Välkommen med din ansökan!

Tid Helg 1:  6 – 8 september
Helg 2:  25 – 27 oktober
Helg 3:  22 – 24 november
Plats Biskops Arnö
Lärare Burcu Sahin
Kostnad 6.900:- helinackordering i enkelrum.
5.250:- utan logi


Kursen riktar sig till dig som skriver såväl poesi, dramatik och prosa, eller genreöverskridande texter som innefattar till exempel journalistik eller vetenskap.

Med utgångspunkt i skrivandet och läsandet tar vi upp frågor som aktualiseras i kursdeltagarnas egna texter. Det kan till exempel vara frågor om hur texten hittar sin berättelse, hur den använder sig av berättarperspektiv och form eller hur gestaltningen ser ut.

Undervisningen sker i öppna former där diskussion och samtal utgör hjärtat i kursen. Alla deltagare skriver på varsitt längre, individuellt projekt. Kursen består av läsning av varandras texter, textsamtal samt korta, gemensamma skrivövningar och seminarier.

Målet är att kursdeltagarna ska bredda och fördjupa sitt hantverksmässiga kunnande och utveckla sin förmåga att resonera kring sitt skrivande och läsande.

Du behöver inte ha påbörjat ett skrivarbete för att gå kursen, men det är bra om du har en idé om vad du vill skriva under terminen.

Lärare
Burcu Sahin är författare och poet, hon fick Katapultpriset 2019 för sin debut Broderier. Burcu undervisar på författarskolan på Biskops Arnö.

Ansökan
S
ista ansökningsdag den 23 augusti 2019.

Anmälningsformulär

Till ansökan bifogar du ett kort brev där du berättar om ditt skrivande och läsande.

Betalning görs i samband med att du blir antagen till kursen.