Pages Navigation Menu
   

Keramikkurs

_MG_7450-1
Keramikkurs 25 – 29 juni 2018
Keramikkurs med glasering 25 – 29 juni/11 – 12 augusti


Dreja och bygg i keramik
Under en kursvecka blandar vi genomgångar med fritt arbete i kavlingsteknik och drejning. I kursen ingår flera inspirationsövningar, samtal om formspråk, form och funktion.

IMG_0744Dagarna börjar med en gemensam genomgång. Vi har drejskivor för hälften av deltagarna, vilket innebär att halva gruppen drejar på förmiddagen medan den andra halvan arbetar med kavling/handbyggnad.

k-1Sedan byter vi på eftermiddagen. Vi har tillgång till verkstan också på kvällstid för eget arbete.

Den som vill glasera sina föremål kan välja tillval glasering den 11-12 augusti. Efter en kortare genomgång glaseras då alla föremål och förbereds för glasyrbränning. Hämtning av keramik sker sen när alla glasyrbränningar är avklarade.

Förkunskaper
Det är önskvärt att du gått någon keramikkurs tidigare och har grundläggande materialkunskap.

Kursledare
Anne Daftler, yrkesverksam keramiker sedan 15 år. Egen verkstad i centrala Enköping och medlem i Konsthantverkscentrum och KIF (Sveriges konsthantverkare och industriformgivare).

Se mer på Annes hemsida: www.annedaftler.se >>

Kostnad
Keramikkurs 25 – 29 juni:  4 700: –
Keramikkurs inkl. tillval glasering 11 – 12 augusti:  6 580: –
I priset ingår helpension. Boende i enkelrum inkl sänglinne, dusch och toalett i korridor.
Därtill ingår i priset grundmaterial. Kostnad för lera och glasyr tillkommer med ca 50 kr/kilo.

 _MG_7351             _MG_7602             _MG_7697
Foto:  Joanna Brisegård

Anmälan
Senast den 30/4-2018 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Observera att du behöver göra två anmälningar om du vill gå keramik och glasering. Det är två olika kurser men du får ett antagningsbesked med totala summan om du kommer med på kursen.

Anmälningsformulär / Keramikkurs
Anmälningsformulär /  glasering

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.