Pages Navigation Menu
   

Lärare skriver

Kurstid 26 – 30 juni 2017

 

OBS
Den här kursen söker man inte genom Biskops Arnö. Kursen är en samarbete med Lärarstiftelsen och ansökan sker genom länken längre ner på sidan.

Lärarstiftelsens stipendium gäller för deltagande i skrivarkursen där lärare – enskilt och tillsammans, systematiskt utvecklar olika texter kring lärares erfarenheter av skola, undervisning och samhälle.

Syftet med denna skrivarkurs är att ge lärare stöd i att skriva olika slags texter med utgångspunkt i erfarenheter från yrkesverksamheten och från skolan. Dagens situation, där lärare i stort sett är tysta, samtidigt som en beskrivning av skolan och läraryrket görs av andra, är inte bra för skolans utveckling eller kunskapsutvecklingen i yrket.

Lärarnas berättelser behövs för att skapa en kollektiv beskrivning av yrkesverksamheten. Med skrivkursen vill vi ge lärare möjlighet att utveckla sin förmåga att omvandla erfarenheter till olika former av text.

Kursledare: Lotta Lundberg
Lotta Lundberg har en fil kand. i statskunskap och tyska, en lärarexamen och examinerades som psykodramatiker år 2000. Hon medverkar regelbundet i svensk dagspress ( bl a SvD) med kulturkritik och krönikor från sin utsiktspunkt i Berlin.

Övergripande teman i Lundbergs författarskap är frågor om identitet och värdighet, normalitet och tabu. Hon väljer att gestalta etiska konflikter utan enkla lösningar.

Lotta har gett ut flera romaner, den senaste kom 2014, ”Timme Noll”. Hennes roman ”Ön”, från 2012, nominerades till Sveriges Radios romanpris.

Mer information om Lotta hittar du på
http://lottalundberg.com/

Här söker du till kursen:

Stipendiet Lärare skriver
Här får du också information om Lärarstiftelsen och hur du söker till kursen.