Pages Navigation Menu

Rektorn har ordet

Sommar på Biskops-Arnö är speciellt på flera sätt. Prunkande grönska och ett intensivt djur- och fågelliv, och en verksamhet som sjuder av aktivitet. Under de senaste veckorna har vi genomfört 6 sommarkurser, två skrivarkurser i prosa/lyrik, dramatikskrivarkurs, två fotokurser och sångtolkningskurs. I skrivande stund pågår en flöjtkurs och vart man går hörs toner av allt från folkmusik till klassiska stycken. Nästa vecka genomförs en skrivarkurs för lärare. Det är inspirerande att se människor i alla åldrar samlas på en kurs för att utveckla sitt intresse.

Den 15 juni hade vi en visfestival som var en succé på många sätt. Besökarna fick njuta av ett riktigt bra program med sex artister på spelhumör. Förutom sedan tidigare etablerade artister, Marie Bergman, Dan Viktor, Christina Kjellsson, Sture Ekholm, Loke Nyberg och Sanna Hogman framträdde artister som är på gång, bland annat från nordiska visskolan i Kungälv.

Samtidigt med sommarkurserna genomförde vi det första av våra tre författarseminarier i sommar, debutantseminariet. Debuterande författare från hela norden träffades för textsamtal, workshops och uppläsningar under fem dagar. Det var en spännande upplevelse att lyssna till en uppläsning på färiska, vackert, mjukt och rytmiskt men utan att förstå innehållet. De andra två författarseminarierna genomför vi i juli, för barn- och ungdomsförfattare och illustratörer och en författarskola för unga. Båda dessa genomförs med stöd av Nordiska Ministerrådet.

Just nu laddar vi för vår sommarteater – Häxans sång – som spelas den 26-29/6 i Gotiska Salen.

Idag, den 14 maj 2013

Postad av på 31 maj, 2013 i Rektorn har ordet, Uncategorized | 0 kommentarer

Våra kursdeltagare som varit i Östafrika, Indien och Argentina har kommit tillbaka, fyllda av erfarenheter att berätta om. Deras avslutande veckor på kursen kommer de att ägna åt informationsarbete, bl a kommer två av våra elever att cykla från Stockholm till Skåne och på vägen informera om arbetet. Följ dem på http://hallbarhetpavag.wordpress.com/ Elevernas på Nordens Fotskola har utställning 11/5 – 9/6 på Galleri Kontrast, Hornsgatan i Stockholm. De visar sitt slutarbete, temat är Välfärd. Ni som har möjlighet, missa...

läs mer

YH i bildjournalistik beviljad

Postad av på 18 jan, 2013 i Rektorn har ordet | 0 kommentarer

Den 18 januari är en dag av glädje och stolthet. Yrkeshögskolemyndigheten har fattat beslut om att bevilja vår ansökan om att få fortsätta bedriva yrkeshögskoleutbildning i bildjournalistik och redaktionell bild. Det känns riktigt och bra. Utbildningen håller högsta kvalitet, det vet vi genom ledningsgruppen för utbildningen som består av företrädare för de stora dagstidningarna, bildbyråerna och magasinen. Vi vet det också genom alla de utmärkelser som våra elever får och fått genom åren. Det känns också riktigt att...

läs mer