Pages Navigation Menu

Skriva dramatik

Kurstid 12 – 15 juni 2017

Vill du komma igång med att skriva för film eller teater? Under fyra intensiva dagar kommer vi att gå igenom dramatikens grunder – läsa manusexempel och låta oss inspireras av film. Men framförallt skriver vi egna texter och diskuterar även varandras texter.

Kursen vänder sig till dig som skrivit lite förut eller skrivit i andra former och vill testa något nytt. Under kursen kommer vi tala mycket om skrivandet, se på film och analysera i grupp. Hela tiden kommer det att ges ut skrivövningar – både hastiga på fem minuter och sådana som du får ägna mer tid

Kursansvarig
elisabeth_t1a9909-jpg-894x1024Elisabeth Croneborg, manusförfattare, dramaturg och skrivcoach, samt under läsåret 2016/2017 kursansvarig på Biskops Arnös utbildning Att skriva dramatik. Elisabeth har arbetat med TV-serier i över tio år och skrivit ett flertal film- och-TV-serie-förslag med ekonomiskt stöd från Svenska Filminstitutet, Sveriges Television och Film Pool Nord. Hon håller regelbundet i skrivarkurser, workshops och individuell  handledning i eget företag, Kreakalma, och fungerar sedan några år tillbaka som examinator på manusutbildningen vid Högskolan Dalarna. Mellan 2013 och 2015 skrev hon kort- och långfilmsmanus i filmprojekt vid Teater Blanca utanför Uppsala.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin 

Kostnad
3660:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – torsdag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Anmälan
Skriv en kort motivering varför du vill gå denna kurs och en egen text på 1 – 3 sidor.
Senast den 15/4-2017 vill vi ha din anmälan.

Du anmäler dig via länken i högerspalt.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.