Pages Navigation Menu
   

Skriva dramatik

Kurstid 18 – 21 juni 2018

Vill du komma igång med att skriva för teater eller film?

Under fyra intensiva dagar kommer vi att gå igenom dramatikens grunder – läsa pjäser och analysera film. Du får lära dig det specifika i att skriva manus, tänka i ord och bild och skapa framåtrörelse i dialogform.

Framförallt ger kursen dig verktyg och inspiration att skriva egna texter, både utifrån kortare skrivövningar och en något längre skrivövning. Vi läser och diskuterar de nyskrivna texterna i helgrupp och i mindre grupper.

Kursen vänder sig till dig som skrivit lite förut eller skrivit i andra former och vill testa något nytt.

Kursansvarig
Christian Augrell. Christian har gått dramatikerutbildningen på Biskops Arnö Nordens Folkhögskola och på Dramatiska Institutets kandidatutbildning i dramatik/ dramaturgi. Vidare har han en konstnärlig magisterexamen på Stockholms Dramatiska Högskola. Hans pjäser har spelats på teatrar runt om i Sverige och utomlands. På senare år har han även skrivit filmmanus och har erfarenhet som regissör och teaterlärare. Christian är lärare på Biskops Arnös projektkurs ”Att skriva dramatik” 2017/2018.

Kostnad
3 760:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – torsdag.
Boende i enkelrum inkl sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Anmälan
Senast den 30/4-2018 vill vi ha din anmälan.

Anmälningsformulär / Att skriva dramatik

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.