Pages Navigation Menu
   

Trädgårdsdesign


Kurstid 11 – 15 juni 2018

Vill du lära dig mer om trädgård och hur man planerar den på ett bra sätt?

Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på?

Sommarkursen i Trädgårdsdesign är en inspirerande och lärorik kurs för alla trädgårdsintresserade och vänder sig till dig med trädgårdsdrömmar, med eller utan egen trädgård. Under kursen vidgar du dina kunskaper om trädgårdsväxter och planeringen av dem, och att kunna göra en planering av rätt växt på rätt plats, efter färg, form, storlek och odlingsegenskaper. Målet med kursen är också att stimulera och odla din kreativitet så att du kan utveckla din personliga stil i trädgården.

När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård.

Se fram emot en inspirerande vecka som sätter fart på dina tankar, idéer och din kreativitet. Vi går pedagogiskt igenom de olika stegen i designprocessen. Föreläsningar och inspirerande bildspel blandas med praktiska övningar. Workshops, grupparbeten och individuell handledning gällande den egna trädgården leder fram till en färdig trädgårdsskiss.

Under veckan jobbar vi bland annat med:

TRÄDGÅRDSINSPIRATION – Stilar i trädgården, trädgård med tema, odla din kreativitet och finn din egen trädgårdsstil.

FÄRG & FORM I TRÄDGÅRDEN – Hur designar man med grönt? Vi går igenom hur man arbetar med färg och form i trädgården för att skapa vackra gröna miljöer.

FINN DINA FAVORITVÄXTER – Vi lär oss om växter som passar i villaträdgårdar, vi går igenom hur man skapar hållbara planteringar som är vackra året om.

JORDEN – Vi lär oss om jorden och hur vi på bästa sätt tar hand om jorden i trädgården.

 


Kursledare

Ida Eriksson, utbildad trädgårdsarkitekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp, trädgårdsingenjör med inriktning design. Efter utbildningen har hon arbetat på Botaniska trädgården i Uppsala och Göteborg, och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Under de senaste åren har Ida arbetet som lärare i Trädgårdsdesign. Vid sidan av kursledarjobbet jobbar hon med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt företag Trädgårdslängtan.

Att få jobba med och i trädgårdar är fantastiskt. Trädgården är en plats där vi får vara utomhus och njuta av naturen samtidigt som vi är hemma. Jag vill att trädgården ska bli en förlängning av huset, en skön miljö där vi får landa och kan koppla av. Den ska både vara vacker att betrakta och inbjudande att vara i.

Jag tror på att gröna miljöer är betydelsefullt för oss och att en vacker trädgård gör gott både för vårt mående och välbefinnande. Oavsett vilken trädgård jag jobbar med så är drivkraften alltid att skapa trädgårdar som, liksom naturen, har en välgörande effekt på vår sinnesstämning.

Kostnad
4700:-
I priset ingår materialavgift.
I priset ingår helpension tisdag – torsdag.
Boende i enkelrum inkl. sänglinne. Dusch och toalett i korridor.

Anmälan
Senast den 30/4 2018 vill vi ha din anmälan.

Anmälningsformulär / Trädgårdsdesign

Vi har löpande antagning på denna kurs vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan nått Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.