Internatet för långkurser på Biskops Arnö

Internatet på Biskops Arnö är grupperat i längor runt den stora gräsplanen på skolområdet. Internatet har över 100 sängplatser fördelade på omkring 50 enkelrum och nästan 30 dubbelrum. 

Varje rum har säng med madrass, skrivbord, en bokhylla och ett par garderober. Alla rum har också ett handfat med spegel och gardiner.

Rummen är grupperade fyra om fyra i lägenheter med gemensamt pentry, dusch och toalett.

Lägenhetens gemensamma utrymme har bord, stolar, kylskåp och husgeråd för 4 eller 6 personer. Varje lägenhet har också en städskrubb med nödvändig utrustning.

Du som bor på internatet behöver bara ta med täcke, kudde, lakan och handdukar, ev. också en filt.

Till internatet hör också en tvättstuga som man kan boka. Toapapper och förbrukningsmaterial för städ köper man som boende själv. Tvättmedel bekostar man också själv.

Om du önskar att bo på skolan garanteras du ett rum. Rummen fördelas efter önskemål så långt det är möjligt, men det är inte säkert att vi kan uppfylla alla önskemål om rumstyp. Det är inte heller säkert att du kan få enkelrum. Vilket rum du tilldelas får du veta när du kommer till skolan.

På Biskops Arnö finns en liten kiosk som är öppen under lunchtid, måndag, onsdag och fredag. Där kan man bland annat smått och gott också handla viktiga förbrukningsartiklar.

Kostnad
Du som bor på skolan betalar för helinackordering. Det betyder att du betalar för rum, frukost, frukt, lunch, fika och kvällsmål.

Kostnaden för helinackordering är mellan 1.340 kr och 1.450 kr/vecka beroende på rumstyp.

Du skriver kontrakt årsvis och faktureras vid fyra tillfällen per termin.

Vill du stanna över helgen ingår alla måltider utan extra kostnad, det enda du behöver göra är att förboka måltiderna.

Undrar du över något,
hör av dig till vår internatföreståndare