Skrivarkurs med fokus på kurdiska 12-14 november 2021

Kursbeskrivning 

Kursens syfte är att väcka den kreativa lusten till skrivande och frambringa den konstnärliga erfarenheten av flerspråkighet. Tillsammans ska vi dela erfarenheter av att tala och skriva på kurdiska i Sverige. Vi kommer att använda både kurdiska och svenska i kursen, men det är inget krav att behärska det ena eller det andra språket. Kursen är till för dig som vill undersöka hur du kan integrera flera språk i din kreativa process. Vi kommer att göra skrivövningar, ha textsamtal och uppläsningar.

Jag som håller i kursen heter Zhiwar Rashid och kom till Sverige när jag var 14 år gammal. Jag har läst på författarskolan på Biskops Arnö i två år och har sedan dess skrivit på två romaner och en diktsvit som jag fortfarande skriver på. Jag läser och skriver både på svenska och kurdiska och behärskar de kurdiska dialekterna Horami och Sorani samt har goda kunskaper inom Kurmanji och Badini. Just nu bor jag i Göteborg där jag arbetar som socionom och parallellt med mitt skrivande.

Jag ser mycket fram emot att träffa er och ta del av era kreativa processer.

Till din ansökan behöver du skicka ett personligt brev där du skriver några rader om dig själv och varför du vill gå kursen samt en litterär text på max en A4 sida som du skrivit. Under kursen kommer vi att ha ett textsamtal kring era inskickade texter; det vill säga vi läser och samtalar om dem.

Har du frågor kring kursen kan du skriva till mig:
zhiwar.rashid@outlook.com

Kursen genomförs i samarbete med Kulturrådet.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kurstid och ansökan

12  – 14 november 2021

Kursen börjar fredag kl 17.00
och slutar söndag kl 16.00

Sista ansökningsdag
18 oktober 2021

Ansökan
Till din ansökan bifogar du ett personligt brev där du skriver några rader om dig själv och varför du vill gå kursen och en litterär text på max en A4 sida som du skrivit.

När du har skickat in din ansökan får du en automatisk bekräftelse på att vi har mottagit den. Antagningsbesked skickar vi ut i slutet av oktober, du får då svar oavsett om du är antagen eller inte.

Ekonomi

Kursen är avgiftsfri och genomförs av Biskops Arnö i samarbete med Kulturrådet, som bekostar resa och boende för deltagare.