Biskops Arnö och Global Rättvisa

En av Biskops-Arnös praktikantkurser, som under fem månader varit i Indien, Latinamerika och La Dakh med stöd av Sida, deltar i turnén Global rättvisa.nu. Följ turnén via länken nedan.

Pressinformation 2014-04-22

Välj Rättvisa Nu

Landsomfattande turné startar på lördag

På lördag startar Välj Rättvisa Nu, en landsomfattande turné till 28 städer i Sverige. Syftet är att lyfta fram miljö – och rättvisefrågor inför EU-valet i maj och kommun- och riksdagsvalen i september. Bakom initiativet står ett 20 tal miljö- och solidaritetsorganisationer.

–         Vi vill se politisk handling mot rasism, för minskade klyftor i Sverige och globalt, och en seriös klimatpolitik som tar krafttag mot utsläppen, säger Ellie Cijvat, ordförande i Jordens Vänner.

–         Sverige måste säga nej till nya frihandelsavtal som urholkar demokrati och miljö i nord och Syd. Under turnén vill vi också lyfta fram motståndet mot kortsiktig gruvexploatering, säger Kim Moberger från Latinamerikagruppernas styrelse.

Turnén startar parallellt i Malmö och Luleå och pågår fram till 18 maj då det hela avslutas med en manifestation i Stockholm.

–         Det blir utfrågning av de politiska partierna en vecka innan EU-valet. Vi har förberett oss med en unik valkompass där alla riksdagspartier utom Sd har svarat på de frågor som rörelserna prioriterar, säger Torbjörn Vennström från Klimataktion som samordnar turnéfinalen i Stockholm.

–         Under turnén blir det lokala debatter och manifestationer. Vi kommer bland annat att göra en rullande instagram-aktion mot rasism och ett lapptäcke med budskap från Jokkmokk i norr till Malmö i söder, säger Olivia Arbouz, praktikant från Framtidsjorden som ska resa 200 mil i Välj Rättvisa Nu:s turnébuss.

Frågor kan riktas till:

Ellie Cijvat (Jordens Vänner): telefon

Kim Moberger (Latinamerikagrupperna): telefon

Torbjörn Vennström (Klimataktion): telefon

Mer information om turnén: http://www.globalrattvisa.nu/valj-rattvisa-nu/

Lokala kontaktpersoner: http://www.globalrattvisa.nu/kontakt/

GLOBAL-w

 

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler artiklar:

Ellen Fiske guldbaggenominerad

Ellen Fiske (student på Biskops Arnö Dokumentär 2009-10) är återigen i hetluften, det vill säga nominerad med ytterligare en film. Den här gången är “Scheme

Ellen Fiske vann PRIX EUROPA 2020

Vår forna student Ellen Fiske (Biskops Arnö Dokumentär 2009-10) vann PRIX EUROPA 2020 i kategorin Årets bästa TV-program kring kulturell mångfald med sin dokumentär “Josefin

Nordisk litteratur med Biskops Arnö bibliotek

Digitalt seminarium Den 22 oktober kl.15.00-16.30 arrangerar föreningen Norden tillsammans med Biskops Arnö ett seminarium om aktuell nordisk litteratur. Läs mer och registrera dig här