Biskops Arnö och Global Rättvisa

En av Biskops-Arnös praktikantkurser, som under fem månader varit i Indien, Latinamerika och La Dakh med stöd av Sida, deltar i turnén Global rättvisa.nu. Följ turnén via länken nedan.

Pressinformation 2014-04-22

Välj Rättvisa Nu

Landsomfattande turné startar på lördag

På lördag startar Välj Rättvisa Nu, en landsomfattande turné till 28 städer i Sverige. Syftet är att lyfta fram miljö – och rättvisefrågor inför EU-valet i maj och kommun- och riksdagsvalen i september. Bakom initiativet står ett 20 tal miljö- och solidaritetsorganisationer.

–         Vi vill se politisk handling mot rasism, för minskade klyftor i Sverige och globalt, och en seriös klimatpolitik som tar krafttag mot utsläppen, säger Ellie Cijvat, ordförande i Jordens Vänner.

–         Sverige måste säga nej till nya frihandelsavtal som urholkar demokrati och miljö i nord och Syd. Under turnén vill vi också lyfta fram motståndet mot kortsiktig gruvexploatering, säger Kim Moberger från Latinamerikagruppernas styrelse.

Turnén startar parallellt i Malmö och Luleå och pågår fram till 18 maj då det hela avslutas med en manifestation i Stockholm.

–         Det blir utfrågning av de politiska partierna en vecka innan EU-valet. Vi har förberett oss med en unik valkompass där alla riksdagspartier utom Sd har svarat på de frågor som rörelserna prioriterar, säger Torbjörn Vennström från Klimataktion som samordnar turnéfinalen i Stockholm.

–         Under turnén blir det lokala debatter och manifestationer. Vi kommer bland annat att göra en rullande instagram-aktion mot rasism och ett lapptäcke med budskap från Jokkmokk i norr till Malmö i söder, säger Olivia Arbouz, praktikant från Framtidsjorden som ska resa 200 mil i Välj Rättvisa Nu:s turnébuss.

Frågor kan riktas till:

Ellie Cijvat (Jordens Vänner): telefon

Kim Moberger (Latinamerikagrupperna): telefon

Torbjörn Vennström (Klimataktion): telefon

Mer information om turnén: http://www.globalrattvisa.nu/valj-rattvisa-nu/

Lokala kontaktpersoner: http://www.globalrattvisa.nu/kontakt/

GLOBAL-w

 

 

Dela:

Fler artiklar:

Vi söker lärare till vår Allmänna kurs

Vi söker lärare till vår Allmänna kurs. Biskops Arnö Nordens folkhögskola startade 1958 med cirka 30 deltagare. Idag bedriver vi Folkhögskola, Yrkeshögskola och SFI, och