Vi söker lärare till vår Allmänna kurs

Vi söker lärare till vår Allmänna kurs. Biskops Arnö Nordens folkhögskola startade 1958 med cirka 30 deltagare. Idag bedriver vi Folkhögskola, Yrkeshögskola och SFI, och därtill en stor kortkursverksamhet. Vårt huvuduppdrag är att bedriva folkhögskola och nordiskt bildningsarbete. Vi har verksamheten på ön som heter Biskops Arnö, en ö i Mälaren, cirka 6 mil från Stockholm och 4 mil från Uppsala.

Biskops Arnö har ett brett kursutbud med rötterna i folkbildningen. Förutom den allmänna kursen, som vi bedriver både som stationär och på distans, är det de konstnärliga utbildningarna inom bland annat författarskap, foto och dokumentärfilm som är skolans kännetecken.

Vi söker dig som brinner för att arbeta på folkhögskola och ser kunskap och personlig utveckling som en viktig del i ett samhälle, en del av vår demokrati.

Vi söker dig som har bakgrund inom naturvetenskap och matematik och som brinner för att utveckla dessa ämnen tillsammans med arbetslaget. I tjänsten ingår också undervisning på Allmän kurs distans.

Som lärare på utbildningen är du en del av arbetslaget som tillsammans tar ansvar för deltagarnas utveckling.

Biskops Arnö undervisar i en tydlig folkbildningstradition där en utveckling av varje deltagares särart och förmågor står i fokus. Du har intresse och erfarenhet av att fånga upp deltagarnas kompetenser och idéer. Som lärare på folkhögskola är det centralt att både se individen och ha förmåga att hålla ihop gruppen.

Vi ser gärna att du är utbildad folkhögskolelärare. Har du annan pedagogisk utbildning är det meriterande, men du kan också ha gedigen erfarenhet av lärarjobbet.

Tjänsten är på 100%, tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning. Lön enligt överenskommelse, ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde 1 augusti 2022.

Har du frågor på tjänsten hör av dig till rektor Mats Lundborg, 076-21 30 550.

Ansökan senast 11 maj 2022 till
Stiftelsen Nordens Biskops Arnö
Biskopsarnövägen 30
746 93 Bålsta

Märk ansökan med ”Lärare allmän kurs”

Dela:

Fler artiklar:

Nyhetsbrev Nr 10 – April 2022

Den 8 mars fick vi glädjande besked från Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn. De nordiska Samarbetsministrarna har beviljat oss medel till Det Nordiska Debutantseminariet 2022.