Elever på Nordens Fotoskola vann priser i Årets Bild

Återigen! Att våra studenter på Nordens Fotoskola är duktiga vet vi som arbetar på Biskops Arnö, men när de uppmärksammas genom att vinna priser i Årets Bild får vi också bekräftelse på detta. Vi har glädjen att få se deras utveckling från den första dagen på utbildningen, och överraskas ständigt av deras bildspråk och kvalitet. I år, 2015, fick Jonas Tobin 2:a pris i kategorin Bildreportage Sverige, Olof Ohlsson fick 3:e pris i kategorin Bildreportage utland. Olof Ohlsson blev också utsedd till året rookie med motiveringen:

”Han ger oss helt unika bilder från en verklighet som vi läst om, men sällan eller aldrig sett bilder på. Världens fattigaste människor arbetar sig till döds i ett av världens rikaste länder, ett tema vi tyvärr alltför väl känner igen. Vi får följa dessa människors vardag, vi får komma in och se de vidriga förhållanden som de lever under. Vi får, bokstavligen, följa med dem till en allt för tidig grav i hemlandet. Att ha genomfört detta reportage är bildjournalistik av världsklass.” 

Stort grattis till Jonas och Olof!

Årets Rookie

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler artiklar:

Biskops Arnö på Bokmässan

Biskops Arnö deltog på årets bokmässa i Göteborg genom ett förinspelat seminarium under rubriken: Varför behöver författare träffas? Det Nordiska debutantseminariet på Biskops Arnö. Nedan