Flera priser till Viana Mikkelsen

Viana Mikkelsen vann flera fina priser med sin film ”Det här är min familj” på Frame filmfestival i Göteborg. Filmen var hennes slutprojekt i grundkursen Dokumentärfilm 1 på Biskops Arnö.

Viana Mikkelsen som nu går andra året på Biskops Arnö erhöll  juryns andra pris i den s k Tungviktsklassen, därtill WIFTs och Shoot & Posts specialpris.

Frame är Västsveriges stora festival för ung kortfilm. Frame filmfestival är också regionens uttagstävling till Novemberfestivalen – SM i ung film, som tar plats i Trollhättan i höst. Vinnarna i Mellanvikt och Tungvikt direktkvalificeras till Novemberfestivalen, andrapristagarna nomineras och genomgår ytterligare urvalsprocess.

WIFTs pris innebär bl a 20 DVD-kopior och en s k DCP-kodning – en kodning av filmen för biografbruk. Vi kan alltså snart se Vianas film på en stor duk på en riktigt stor biograf.

 

Dela:

Fler artiklar:

Upprop för den fria bildningen!

Upprop för den fria bildningen! Det dokument som den nya regeringskonstellationen presenterar idag ger inte besked om villkor för folkhögskolor och annan bildningsverksamhet under den