Flera priser till Viana Mikkelsen

Viana Mikkelsen vann flera fina priser med sin film ”Det här är min familj” på Frame filmfestival i Göteborg. Filmen var hennes slutprojekt i grundkursen Dokumentärfilm 1 på Biskops Arnö.

Viana Mikkelsen som nu går andra året på Biskops Arnö erhöll  juryns andra pris i den s k Tungviktsklassen, därtill WIFTs och Shoot & Posts specialpris.

Frame är Västsveriges stora festival för ung kortfilm. Frame filmfestival är också regionens uttagstävling till Novemberfestivalen – SM i ung film, som tar plats i Trollhättan i höst. Vinnarna i Mellanvikt och Tungvikt direktkvalificeras till Novemberfestivalen, andrapristagarna nomineras och genomgår ytterligare urvalsprocess.

WIFTs pris innebär bl a 20 DVD-kopior och en s k DCP-kodning – en kodning av filmen för biografbruk. Vi kan alltså snart se Vianas film på en stor duk på en riktigt stor biograf.

 

Dela:

Fler artiklar:

Vi söker lärare till vår Allmänna kurs

Vi söker lärare till vår Allmänna kurs. Biskops Arnö Nordens folkhögskola startade 1958 med cirka 30 deltagare. Idag bedriver vi Folkhögskola, Yrkeshögskola och SFI, och