Aktuellt

Flera priser till Viana Mikkelsen

Viana Mikkelsen vann flera fina priser med sin film ”Det här är min familj” på Frame filmfestival i Göteborg. Filmen var hennes slutprojekt i grundkursen Dokumentärfilm 1 på Biskops Arnö.

Viana Mikkelsen som nu går andra året på Biskops Arnö erhöll  juryns andra pris i den s k Tungviktsklassen, därtill WIFTs och Shoot & Posts specialpris.

Frame är Västsveriges stora festival för ung kortfilm. Frame filmfestival är också regionens uttagstävling till Novemberfestivalen – SM i ung film, som tar plats i Trollhättan i höst. Vinnarna i Mellanvikt och Tungvikt direktkvalificeras till Novemberfestivalen, andrapristagarna nomineras och genomgår ytterligare urvalsprocess.

WIFTs pris innebär bl a 20 DVD-kopior och en s k DCP-kodning – en kodning av filmen för biografbruk. Vi kan alltså snart se Vianas film på en stor duk på en riktigt stor biograf.

 

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.