Nordisk Författarskola för Unga, återigen en succé

Den 1 – 6 augusti genomförde vi på Biskops Arnö Nordisk Författarskola för unga, för 4:e året i rad. Återigen är det en glädje att läsa utvärderingarna, där vi får det bekräftat som vi upplever under den tid som skolan pågår, att detta är ett sammanhang som både stärker deltagarna i deras skrivande men också som skrivande personer. De möter andra ungdomar med samma intresse, de handleds av erfarna författare, de får tid till samtal och de utmanas i sina tankar om skrivande och vad skrivande kan vara.

Författarskolan för Unga genomförs av Biskops Arnö i samarbete med Nordiska ministerrådet, och är en del av ministerrådets satsning på barn- och ungdomslitteratur. Deltagarna är mellan 15 – 18 år och söker till Nordisk Författarskola för Unga med en text. Deltagarna väljs sedan ut av de författare som handleder på seminariet, författare från Sverige, Finland, Norge, Finland, Danmark, Island och Färöarna.

logo

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler artiklar:

Nytt skrivarstipendium för lärare från SFV

Pressmeddelande Svenska folkskolans vänner i Finland (SFV) har glädjen att meddela: I år, 2021 delar SFV för första gången ut Skrivarstipendium för lärare. Stipendiet ges årligen till