Vistelsestipendium på Biskops Arnö till finlandssvenska författaren Ann-Sofi Carlsson

 

Under 2017 inledde Svenska folkskolans vänner i Finland och Biskops Arnö ett samarbete. En del i samarbetet består i ett vistelsestipendium på Biskops Arnö, där en finlandssvensk författare ges möjlighet att arbeta på sitt verk på Biskops Arnö. Vi gratulerar Ann-Sofi Carlsson från Vasa till det första vistelsestipendiet och hälsar henne välkommen till Biskops Arnö.
SFV:s pressmeddelande:

Biskops Arnö
I år delade SFV första gången ut ett tre veckor långt vistelsestipendium för författare – på Biskops Arnö vid Mälaren i Bålsta, cirka 60 kilometer nordväst om Stockholm.
Stipendiet är tänkt som inspiration för en författare i början av karriären; som alltså debuterat, och som hittills gett ut maximalt 3 böcker. SFV bekostar uppehället samt en tur- och returresa, och det första stipendiet skall utnyttjas under perioden första april 2018 till sista mars 2019.

SFV:s styrelse beviljade sitt första Biskops Arnö-stipendium till Ann-Sofi Carlsson i Vasa med följande motivering: Stipendiemottagaren ger i sitt författarskap prov på rik kännedom om såväl existensens krassa realiteter, som vardagens hemtrevliga magi. Gestalterna i hennes prosa är ofta gåtfulla, och de betraktar världen på sitt eget sätt.

Om Svenska folkskolans vänner:
“Svenska folkskolans vänner r.f. har till ändamål att främja bildningsarbetet bland Finlands svenska befolkning genom att understöda skolor, barnträdgårdar och bibliotek, utge studieunderstöd ävensom stödja andra former av finlandssvenska bildnings- och kultursträvanden”.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler artiklar:

Ellen Fiske guldbaggenominerad

Ellen Fiske (student på Biskops Arnö Dokumentär 2009-10) är återigen i hetluften, det vill säga nominerad med ytterligare en film. Den här gången är “Scheme

Ellen Fiske vann PRIX EUROPA 2020

Vår forna student Ellen Fiske (Biskops Arnö Dokumentär 2009-10) vann PRIX EUROPA 2020 i kategorin Årets bästa TV-program kring kulturell mångfald med sin dokumentär “Josefin

Nordisk litteratur med Biskops Arnö bibliotek

Digitalt seminarium Den 22 oktober kl.15.00-16.30 arrangerar föreningen Norden tillsammans med Biskops Arnö ett seminarium om aktuell nordisk litteratur. Läs mer och registrera dig här