Poesins frågor •INSTÄLLD•

Det finns många olika sorters språklig kommunikation. Det finns vardagligt, vetenskapligt och politiskt språk. Och så finns poesin.

Genom historien har människor sökt sig till det poetiska uttrycket för att förstå sig själva och sin omvärld. Vilka frågor ställer poesin till världen och vilka svar på existentiella, samhälleliga och relationella problem kan en dikt erbjuda?

Vi närmar oss diktens erfarenhet, både som skrivande och läsande. Vi utforskar gemensamt poesins former, teman och traditioner. Genom närläsningar, textsamtal, skrivuppgifter och uppläsningar orienterar vi oss i poesins komplexitet.

Lärare

Athena Farrokhzad är poet, dramatiker och översättare. Hon undervisar på Biskops-Arnös författarskola.

Burcu Sahin  – är poet och skribent. 2018 debuterade hon med diktsamlingen Broderier och är sedan 2013 en del av litteraturkollektivet Ce( )sur. Hon undervisar även på Författarskolan på Biskops-Arnö.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Efter att ansökan kommit fram får du ett automatiskt besked att ansökan nått oss. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kurstid och ansökan

Kursen är tyvärr inställd 2021

Kurstid
31 maj – 4 juni 2021

Anmälan
Senast den 30 april 2021 vill vi ha din anmälan.

 

Ekonomi

Kostnad
5 200:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-.