Att skriva roman

Att skriva roman är en sommarkurs för dig som vill skriva en roman. Tillsammans fördjupar vi oss i den berättande prosans grundläggande frågor om tid, narrativ och perspektiv. Vad skiljer romantexten från andra typer av text? Vad finns det för möjliga strukturer och former? Kursdagarna är fördelade mellan tematiska seminarier, textsamtal samt mindre skrivuppgifter och tar avstamp i den samtida svenska litteraturen.

Kurledare
Andrzej Tichý
Andrzej Tichý är verksam som författare och skrivpedagog. Hans verk har sedan debuten 2005 blivit flerfaldigt prisbelönta och översatts till en rad olika språk.  Läs mer >


Foto: Carla Orrego Veliz

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
31 juli – 4 augusti 2023

Ansökan öppnar
1 november 2022 kl 9.00

Anmälan
Kursen är fullbokad och du som söker nu hamnar på vår reservlista.
Senast den 31 maj 2023 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
5 700 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.