Låtskrivarkurs med Cecilia Nordlund

På den här kursen jobbar vi med olika vägar för att öppna de kreativa flödena. Vi övar oss på att sätta fart på våra hjärnor, med konkreta övningar.

Med utgångspunkt i textdelen av låtskrivandet kommer vi att studera olika metoder för att bygga dynamik, dramaturgi, sångbarhet. Det kommer bli praktiskt skrivande, både enskilt och i små teams, med uppföljande gemensam feedback. Där är det viktiga inte om det blev dåligt eller bra, utan vad som faktiskt går fram till den som lyssnar.

Ta gärna med till exempel gitarr och/eller laptop till skolan, eller vad du nu brukar använda när du skriver. Det finns tillgång till tre pianon på skolan, varav ett i replokal och två i offentliga utrymmen.

Du måste absolut inte vara en mästerinstrumentalist för att gå kursen, och är du inte alls van att spela eller producera utan snarare sjunger och skriver så finns det utrymme för dig också.

Berätta kort om dig själv i ansökan, samt vad du önskar få ut av kursen.

Cecilia Nordlund är artist och låtskrivare som varit aktiv i musikbranschen sedan 90-talet. Då var hon frontfigur i indierockbandet SOULS som hade stora framgångar utomlands. Men Cecilia har inte bara uttryckt sig genom rockmusik. Hon har haft flera band inom olika genrer, såsom indiepop, fuskjazz, country och discopunk . Senaste projektet heter ”Fullmånen Från Helvetet” och kan beskrivas som månskens-skör oljudspop på svenska. Förutom att jobba med musik undervisar Cecilia också i låtskrivande och scenframträdande på Musikhögskolan i Malmö. Hon har läst både Författarskolan i Lund och skrivpedagogik och var med och startade Popkollo i Malmö. Hennes specialitet är att väcka kreativiteten hos även den mest skrivkrampande personen. 

www.cecilianordlund.com

Spotify: https://open.spotify.com/playlist/4A8DzE6pCjq2truHE1S9k2?si=08e6ff6024924b91

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
12 -16 juni 2023

Ansökan öppnar
1 november 2022 kl 9.00

Anmälan
Senast den 30 april 2023 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
5 700 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.