Naturens läkande kraft

Är du nyfiken på hur naturen kan hjälpa dig att må bättre?

Kursen vänder sig till dig som vill utforska hur naturen, örterna och trädgården kan stötta och hjälpa dig att må bra.

Tillsammans kommer vi vistas i naturen och örtagården på Biskops Arnö.

Där du kommer få lära dig hur man kan göra trädgårdsarbete på ett mer lustfyllt och kravlöst sätt. Samtidigt som både kropp och själ får vila.

Exempel på några aktiviteter är sådd på några olika sätt, beroende på vad syftet är med sådden. Vi plockar örter och blommor för att göra eget fotbad. Tillsammans går vi till depparberget för en samling kring elden, den avslutas sen med en gemensam delning.

Vi pratar om hur man genom olika aktiviteter kan skapa en trygg och vilsam miljö. Vi går också in på hur naturen och trädgården kan ge stöd och tips på hur man kan tänka om man vill hjälpa andra att komma i kontakt med naturens läkande kraft.

Varje dag börjar vi med en gemensam testund och avslutar med en reflektionsrunda. 

Kursansvarig
Anna Sundberg
Anna är utbildad trädgårdsmästare och trädgårdsingenjör. Hon har en lång erfarenhet av arbete i Alnarps rehabiliteringsträdgård med skiftande tematik kring stressrelaterad ohälsa, stroke, nyanlända och demens. Anna har tidigare studerat Naturens medicin på Biskops Arnö där hon nu jobbar som lärare. Hon brinner för odling, återbruk och självhushållning. Hon har byggt upp distanskursen ”Handledare i naturbaserade aktiviteter” som går på Brunnsviks folkhögskola i Gävle.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
26 – 30 juni 2023

Ansökan öppnar
1 november 2022 kl 9.00

Anmälan
Senast den 31 maj 2023 

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
5 700 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.