Skapa magi – arbeta i silver på ett annorlunda sätt. Fortsättningskurs.

En fortsättningskurs för dig som gått kursen ”Skapa magi – arbeta i silver på ett annorlunda sätt” eller som redan har erfarenhet av silversmide och är nyfiken på att lära dig lite annorlunda tekniker i silversmide – organisk silvergjutning och retikulation.

Förutom de två teknikerna organisk silvergjutning och retikulation kommer vi också gå igenom olika sätt att skapa patina på silver. Kursen består av både gemensam och individuell undervisning.

Organisk silvergjutning innebär att man smälter silver och häller det i olika typer av medier. Resultatet blir alltid det oförväntade och kreativiteten når oanade höjder! Av det som kommer fram kan man skapa allt från ringar, armband och halssmycken för att nämna några exempel.

Retikulation innebär att man genom en speciell procedur förändrar silvrets ytstruktur för att få fram unika och otroligt vackra ytmönster.

Patina – oxidering innebär att man medvetet förändrar silverytans färg med hjälp av olika typer av oxidationsmedier. I den här kursen kommer jag visa hur man med hjälp av organiska produkter kan få olika färger och grader av oxidering.

I kursen ingår visst förbrukningsmaterial såsom gasol, handskar, lod och sågblad. Silver och olika typer av halvfabrikat och/eller kristaller kommer att finnas att köpa.

Kursledare
Pia J. Stengard 

Min konstnärliga bana började redan som 14-åring då jag lärde mig grunderna inom silversmide. Vid 17-års ålder fortsatte jag min resa mot silversmed då jag under ett år läste i USA. Väl hemma blev det fokus på det mjuka hantverket och jag tog min examen vid Textilhögskolan i Borås 1987.

Önskan att arbeta med silver släppte dock aldrig och 2014 återupptog jag silversmidet och inredde min första egna smedja. Idag arbetar jag främst med organisk silvergjutning och retikulation samt med tillverkning av pendlar i solitt silver.

 

 

 

 

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
27 juni – 1 juli 2022

Anmälan
Senast den 30 april 2022 vill vi ha din anmälan. Ansökan är fortsatt öppen.

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Materialavgift för silver tillkommer.

Helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.