Sommarkurs med naturbaserade aktiviteter

För människans hälsa och välbefinnande

En femdagars kurs med ett upplevelsebaserat upplägg som har fokus på aktivitet och miljö. Kursen är fördelad på praktiska aktiviteter, föreläsningar och frågeformulär. Varje dag börjar med en testund och avslutas med en reflektionsrunda.

Kursen vänder sig till dig som vill utforska och uppleva trädgårdsaktiviteter på ett lustfyllt sätt, och till dig som vill få en förståelse för aktiviteternas betydelse och naturens helande kraft.

Varje dag kommer praktiska aktiviteter varvas med föreläsningar både på sal och i Biskops Arnös örtagård. Det ingår även en kvällsaktivitet på onsdag kväll, då vi  tillsammans går till eldberget för att samlas runt elden.

Kursansvarig
Anna Sundberg
Anna är utbildad trädgårdsmästare och trädgårdsingenjör. Hon har en lång erfarenhet av arbete i Alnarps rehabiliteringsträdgård med skiftande tematik kring stressrelaterad ohälsa, stroke, nyanlända och demens. Anna Sundberg har tidigare studerat Naturens medicin på Biskops Arnö.

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kurstid och ansökan

Kurstid
30 maj – 3  juni 2022

Anmälan
Senast den 30 april 2022 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Materialkostnad ingår.
Helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500 kr.