Sommarkurs med naturbaserade aktiviteter •INSTÄLLD•

För människans hälsa och välbefinnande

Är du intresserad av att gå en femdagars-kurs där du får lära dig hur man kan göra trädgårdsarbete på ett mer lustfyllt och kreativt sätt, samtidigt som både kropp och själ får vila och du har möjlighet att skapa återhämtning?

Kursen vänder sig till dig som vill gå för ditt eget nöjes skull och/eller vill stödja och hjälpa andra att komma i kontakt med naturens helande kraft.

Kursen är fördelad på olika kreativa och praktiska trädgårdsaktiviteter och föreläsningar. Exempel på de praktiska trädgårdsaktiviteter som vi kommer att göra är bl.a. sådd på olika sätt, fotbad, knyta ampel, örtsalt. Föreläsningarna handlar bla. om hur man håller och skapar i olika aktiviteter på ett tydligt, tryggt och stödjande sätt. Varje dag börjar vi med en testund tillsammans och vi avslutar alltid dagen med en reflektionsrunda.

Det ingår även en kvälls​-aktivitet på torsdagen, då vi tillsammans går till eldberget för att samlas runt elden.

Kursansvarig
Anna Sundberg
Anna är utbildad trädgårdsmästare och trädgårdsingenjör. Hon har en lång erfarenhet av arbete i Alnarps rehabiliteringsträdgård med skiftande tematik kring stressrelaterad ohälsa, stroke, nyanlända och demens. Anna Sundberg har tidigare studerat Naturens medicin på Biskops Arnö.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
30 maj – 3  juni 2022

Kursen är inställd sommaren 2022

Anmälan
Du kan fortfarande söka till kursen. Vi har löpande antagning på kursen.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Materialkostnad ingår.
Helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500 kr.