Yoga & energi – fördjupning

Yoga & energi – fördjupning

Varmt välkommen till fem dagar där du får möta kropp och sinne på ett tillåtande, prestigelöst och innerligt vis. 

Kursen är skapad för dig som vill dyka lite djupare in i dig själv och hitta närvaro; både i din fysiska kropp och inre värld. Med hjälp av yoga, meditation, frigörande rörelse och inre övningar skapar vi medvetenhet kring vår energi. Tillsammans med yogan använder vi oss även av samtalscirklar, energiövningar och intuitivt skrivande som en del av upptäcktsresan. 

När kursen är slut om dagarna finns det gott om tid att landa, hänga i naturen, bada, vara ensam eller umgås – du använder de här dagarna precis så som du vill och behöver.

Den här kursen riktar sig till dig som känner dig trygg med inre upplevelser (t.ex. meditation) och är nyfiken på att fördjupa kontakten med dig själv. Du behöver inte ha yogat med just mig innan men du får gärna ha ett nyfiket sinne på inre processer, en vilja att lära känna kropp och sinne på ett djupare plan och en öppenhet för att vidga synen på vad begreppet yoga kan innehålla.

Kursledare

Pernilla Ljungkvist, Yoga- och Meditationslärare.

Till min tredje sommar med yogakurs på Biskops Arnö har jag skapat ett fördjupande retreat för dig som tycker det är spännande att utforska din egen energi, och känner dig trygg i den sortens inre arbete. Mitt sätt att arbeta med yoga har utvecklats under 20 år av eget praktiserande tillsammans med en rad olika yogalärarutbildningar och fördjupningskurser. Det består bland annat av en mix av olika former av medvetandegörande och återhämtande yogaformer som YogaSomatics, MediYoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Kundaliniyoga m.m. Jag blandar även in mer explosiva rörelseformer som Shaking, frigörande rörelse/dans och olika former av egenmassage. Andningsmeditationer, energiövningar, nervsystemsreglering; och framför allt ett uppmuntrande till att följa den egna kroppens signaler.

När jag inte yogar arbetar jag som konstnär (masterexamen i Fri Konst från Konsthögskolan Valand), med bland annat inre upplevelser och intuitivt textarbete som mina främsta material. 

Innan du anmäler dig, kika in här för att se om mitt sätt att arbeta med yoga passar dig: https://cargocollective.com/helheten/12853118

Obs! Du måste ha med dig ett eget yogabolster för att kunna medverka på denna kurs. Har du inget sedan tidigare finns det i olika prisklass från 300 kr. Det går inte att ersätta ett bolster med vanlig kudde, yogabolster är fyllda med boveteskal, cylinderformat och fast i sin form.

Kontakta mig om du har frågor kring kursen, vill ha tips på bolster eller funderar på om kursen passar dig:

pernilla.helheten@gmail.com eller https://cargocollective.com/helheten/

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
18 – 22 juni 2023 (startdag söndag)

Ansökan öppnar
1 november 2022 kl 9.00

Anmälan
Senast den 30 april 2023 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
5 800 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.