Yoga – kraft, energi och eftertanke

Vill du möta livet fylld med kraft, energi och eftertanke? Varmt välkommen till en sommarkurs med mjuk yoga på Biskops Arnö!

Ett retreat för dig som längtar efter att dyka lite djupare in i dig själv, här får du lära dig olika tekniker för att släppa spänningar i kropp och sinne genom både rörelse och stillhet. Du får prova på  olika former av yoga och meditationer som efter veckan resulterar i att får en egen liten yogisk verktygslåda med dig hem för att möta livets bergochdalbana.

Kursen innehåller

  • Olika meditationstekniker och mjuka, återhämtande yogastilar som Yoga Somatics, Restorative, Kundalini, YinYoga, MediYoga och andningsövningar.
  • Djupgående vila med Yoga Nidra.
  • Samtal kring stresshantering, återhämtning och yogiska knep i vardagen.
  • Mindfulness i naturen, utomhusyoga och gående meditation.
  • Lymfmassage och triggerpunktmassage med bollar.
  • Shaking, rörelsemeditation.
  • Samtalscirkel och intuitivt skrivande (ej obligatoriskt, du väljer själv om du vill vara med och dela/lyssna/skriva).

 

Du kan gå kursen både som van yogi eller nybörjare då ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs, men du behöver ha ett nyfiket sinne på inre processer, en vilja att lära känna kropp och sinne på ett djupare plan och en öppenhet för att vidga synen på vad begreppet yoga kan innehålla.

Innan du anmäler dig, kika in här för att se om mitt sätt att arbeta med yoga passar dig: https://cargocollective.com/helheten/Aterhamtande-Yoga

Kursledare
Pernilla Ljungkvist – Yoga- och Meditationslärare, MediYoga-instruktör, konstnär och konstpedagog.

När du yogar tillsammans med mig ligger fokus på återhämtning och din egen inre kraft, en chans att möta dig själv utan krav på prestation. Rörelser tillsammans med medveten andning som uppmuntrar till att vila i den process som yogan är. Under kursen planterar jag små frön i dig för att du själv ska kunna hitta ditt sätt att vattna. Din egen rörelse. Din egen kropp. Ditt eget sinne. Din egen förmåga till utveckling och växande.

”Kände mig så frisk i kropp o själ när jag åkte hem från Biskops Arnö, kroppen kändes som för tjugo år sedan och sinnet också.” – Tidigare deltagare

Kontakta mig om du har frågor kring kursen
pernilla.helheten@gmail.com

 

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
19 – 23 juni 2022

Anmälan
Senast den 30 april 2022 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning på kursen, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Materialkostnad ingår.
Helpension söndag – torsdag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500 kr.