Natur och aktiviteter på Biskops Arnö

Biskops Arnö har en unik miljö som måste upplevas på plats. Ön är skyddad för att värna den historiskt viktiga fastigheten, landskapet och den unika miljön.

Aktiviteter på Bisköps Arnö

Boule

Vi har 3 boulebanor med tävlingsmått. Boule kan spelas av alla, det kan vara på allvar eller prestigelös lek. Bouleklot finns att låna i vandrarhemsreceptionen.

Paddla 

Vill du glida fram över vattnet har vi har kanoter att hyra ut. Sothönsen, svanarna och änderna märker inte när du kommer i tystnaden. 

Vandra

Vi har vandringsstigar och joggingslingor i den vackra naturen. Spåren är 2, 3, 4 och 5 km långa. Har du tur kanske du får se örnen cirkla ovanför ditt huvud när du njuter av naturen. 

Basta

En vedeldad bastu finns att hyra nere vid sjön. Från värmen i bastun till ett bad i vattnet. Kan det bli bättre?

Biskops Arnö är till större delen ett Natura 2000-område. Det finns 154 rödlistade arter på ön, många av dem är knutna till trädskiktet.

När man vandrar i hagarna och de gamla lövskogarna får man en lite andäktig känsla. Det äldsta trädet som vi känner till är Biskopseken, som är ca 550 år gammalt, men under ädellövskronorna i de betade gamla hagmarkerna skapas ett rum fyllt av historia.

Stora grova stammar som ännu lever och bär liv, stora grova stammar som sedan länge lagt sig ner och bär ett annat sorts liv, flera av de rödlistade arterna. På våren är marken blå och vit av sippor. I trädkronorna och i luften samlas ett rikt antal fåglar. Närheten till fågellokalen Hjälstaviken gör att också fågellivet på Biskops Arnö är mångfacetterat.

Aktiviteter på Bisköps Arnö

Boule

Vi har 3 boulebanor med tävlingmått. Boule kan spelas av alla, det kan vara på allvar eller prestigelös lek. Oavsett det är det avkopplande och med en tapastallrik och något att dricka till blir det ännu roligare.

Vandra

Vi har vandringsstigar och joggingslingor i den vackra naturen, se upp så att inte örnen cirklar ovanför ditt huvud när du njuter av naturen. Spåren är 2, 3, 4 och 5 km långa. Sinnenas stig slingrar sig runt bebyggelsen med åtta stationer för vila och meditation. Drygt 20 orienteringsskärmar finns utmed stigen.

Paddla 

Vi har kanoter, kanadensare, som du glider fram över vattnet med. Sothönsen, svanarna och änderna märker inte när du kommer i tystnaden.

Basta

En vedeldad bastu nere vi sjön står och väntar på dig. Från värmen i bastun till ett bad i sjön. Kan det bli bättre?

Golfpaket med logi och greenfee

Paket A / Vandrarhemsboende

Vandrarhemsrum med gemensam dusch/toalett och greenfee.

Per person/natt: 600 kr (700 kr helg)
Lakan 65 kr, handduk 25 kr, städning 250 kr

Måltidspriser
Frukost 80 kr
Lunch 120 kr
Middag från 120 kr

Vi har öl- och vinrättigheter

Paket B / Bed & Breakfast

Rum i 1800-talsflygel och greenfee.

Enkelrum/natt: 1030 kr (1130 kr helg)
Dubbelrum/natt: 1680 kr (1880 kr helg) 

Frukost, lakan, handduk och städning ingår

Heidi Blom

Hör av dig till
0171 – 82676
Vardagar 8.00-16.00