För dig som brinner för att skriva Grund – Hösten 2024

Tre intensiva kurshelger

Skriver du mycket och längtar efter ett sammanhang där du får träffa andra som också skriver? I den här kursen får du chansen att visa dina texter för andra, läsa andras texter och tillsammans hitta ett sätt att prata om dem.

Kursen För dig som brinner för att skriva består av tre intensiva kurshelger, med skrivtid utspridd mellan dem. En kortkurs under en längre tid alltså.  Välkommen med din ansökan!

Kursen riktar sig till dig som skriver såväl poesi, dramatik och prosa, eller genreöverskridande texter som innefattar till exempel journalistik eller vetenskap.

Med utgångspunkt i skrivandet och läsandet tar vi upp frågor som aktualiseras i kursdeltagarnas egna texter. Det kan till exempel vara frågor om hur texten hittar sin berättelse, hur den använder sig av berättarperspektiv och form eller hur gestaltningen ser ut.

Undervisningen sker i öppna former där diskussion och samtal utgör hjärtat i kursen. Alla deltagare skriver på varsitt längre, individuellt projekt. Kursen består av läsning av varandras texter, textsamtal samt korta, gemensamma skrivövningar och seminarier.

Målet är att kursdeltagarna ska bredda och fördjupa sitt hantverksmässiga kunnande och utveckla sin förmåga att resonera kring sitt skrivande och läsande.

Du behöver inte ha påbörjat ett skrivarbete för att gå kursen, men det är bra om du har en idé om vad du vill skriva under terminen.

Kursledare
Anna Sanvaresa

Anna debuterade 2002 med romanen Pappa Pralin och har därefter skrivit flera romaner, fackböcker, dramatik och diktsamlingar. Senaste romanen, Systrarna, kom ut 2022. Hon har hållit i många skrivarkurser, bland annat sommarkurser på Biskops Arnö, och arbetat som handledare på skrivarsko

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurshelger hösten 2024
Helg 1:  6 – 8 september
Helg 2:
18 – 20 oktober 
Helg 3: 15 – 17 november

Sista ansökningsdag
20 augusti 2024

Ansökan
Antagning sker kronologiskt allteftersom ansökningarna kommer in vilket innebär att kursen kan bli fullbokad innan sista ansökningsdag. Vi prioriterar deltagare som vill bo på skolan.

Om du får en plats kommer ett antagningsbesked via e-post med betalningsinformation. Om kursen är fulltecknad får du istället ett besked om att du tilldelats en reservplats.

Ekonomi

Kostnad
8 100 kr inkl kost och logi.

Du betalar i samband med att du blir antagen till kursen.

Du har en bekräftad plats på kursen när betalningen är gjord. Vid återbud tre veckor före kursstart återbetalas kursavgiften minus 500 kr, vid återbud senare än tre veckor före kursstart återbetalas ingen del av kursavgiften (om du inte har läkarintyg).