Konferenslokaler

Biskops Arnö har en unik miljö som måste upplevas på plats. Ön är skyddad för att värna den historiskt viktiga fastigheten, landskapet och den unika miljön.

Ardelius

Ardeliusrummet ligger i skolhuset och har fått sitt namn av författaren Lars Ardelius. Efter Lars Ardelius bortgång donerade familjen Lars privata bibliotek till Biskops Arnö.

Biskopsköket

Biskopsköket från 1300-talet med sin stora eldstad ger en oförglömlig stämning vid kvällssammankomster. Efter middagen är det en fin plats att avsluta dagen på och varför inte äta en ostbricka och dricka ett glas vin i denna historiska miljö. Biskopsköket är möblerat med gamla rustika bänkar och bord i massiv ek

Domarringen

Domarringen är von Essens grupprum. Rummet är möblerat med laminostolens föregångare och det finns plats för 10 personer.

Dragonsalen

Dragonsalen ligger i Herrgården från 1700-talet och har unika tapeter från 1800-talet. Salen har plats för 18 till 20 personer beroende på möblering.

Fridegård

Fridegårdsalen ligger i skolhuset och har fått sitt namn efter författaren Jan Fridegård, som är en av initiativtagarna till folkhögskolan. Delar av Jan Fridegårds bibliotek, därtill en del av hans konstsamling och möbler är placerade på Biskops Arnö.

Fridegårdssalen är renoverad 2013 och används för olika ändamål. Salen är utmärkt till större samlingar, upp till 150 personer. Biosittning upp till 150 personer.

Salen kan med fördel också användas för exempelvis dans.

Gotiska salen

Gotiska salen från tidigt 1300-tal är Sveriges äldsta gotiska sal i bruk som inte är sakral. De typiska gotiska valven förflyttar oss tillbaka till tiden när biskoparna i det katolska Sverige i den här salen tog emot sina gäster från hela Europa. Här hälsade de gästerna välkomna innan de förflyttade sig till festsalen en våning upp, i det som då var en biskopsborg.

Salen kan möbleras på flera olika sätt och rymmer maximalt 90 personer. 

Logen

Logen ligger i den gamla ladan som är smakfullt renoverad i början av 2000-talet. Stor, luftig och ljus konferenslokal med plats för 90 personer.
Salen kan möbleras i:
Biosittning för maximalt 90 personer.
Öar med 8 personer i varje för maximalt 48 personer.
Skolsittning med bord för ca 40 personer.
Fyrkant-sittning med bord för maximalt 30 personer.

Musiksalong

När ni konfererar i Herrgården serveras för- och eftermiddagskaffe i musiksalongen. Salongen kan också användas som grupprum. I salongen finns en flygel och sittgrupper.

von Essen

von Essen-rummet
ligger i Herrgården och har fått sitt namn av arrendatorn von Essen som tyckte att det saknades fornlämningar på Biskops Arnö. Han anlade då skeppssättningar, domarringar och forntida gravsättningar.

Rummet rymmer 12 till 16 personer beroende på möblering

Bokningar för större grupper

Under åren har många olika föreningar och sällskap varit här för större sammankomster, ibland upp till 100 personer. Under vissa delar av året har vi kapacitet att kunna ta emot stora grupper, ta kontakt med Heidi för förfrågningar och offert.

Heidi Blom

Hör av dig till vår konferenschef 0171 – 82676 Vardagar 8.00-16.00