Aktuellt

Diplomatmöte på Biskops Arnö

Biskops Arnö, UD och Föreningen Norden, tillsammans med de nordiska ambassaderna, har under de senaste tio åren genomfört ett arrangemang på temat ”Norden – more than Scandinavia”. Inbjudna till arrangemanget är ackrediterade på de icke-nordiska ambassaderna. Syftet är att öka kunskapen om Norden och det nordiska samarbetet.

Temat för året var ”The sea around us”, med fokus på både havet som resurs, och havet i behov av skydd och omsorg. Talare med olika infallsvinklar till temat var Marjukka Provari, Director/Clean Baltic Sea projectsat the John Nurminen foundation i Finland, Unni Klövstad, Special Advisor, Head of the Ocean Team at the Ministry of Foreign Affairs i Norway, Stefán Skjaldarssons, Incoming Director for Natural Resources and Environmental Affairs at the Ministry of Foreign Affairs in Iceland och Helen Ågren, Embassador for the Ocean at the Swedish Ministry of Foreign Affairs. Moderat för dagen var Caroline de Gruyter, korrespontent och kolumnist för den nederländska tidningen NRC Handelsblad, stationerad i Oslo.

Dagen avslutades med lunch i Gotiska Salen.

Foto: Mats Lundborg

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.