Dramatikutbildningen kvar – i ny skepnad

“Biskops Arnö skrotar dramatikutbildningen” har rubriceringen varit i flera medier.

Riktigt så illa är det inte. Styrelsens beslut blev att lägga ner dramatikutbildningen i dess nuvarande form, vilket innebär att vi lämnar våra hyrda lokaler i Stockholm och börjar om på nytt, på Biskops Arnö.

Under läsåret 2017/2018 kommer vi att genomföra ett projektår under förutsättning att vi får tillräckligt med sökanden till utbildningen. Projektåret kommer att genomföras som en distansutbildning, med en träff/månad på Biskops Arnö. Träffarna på Biskops Arnö kommer vara 4 dagar/träff och innehålla workshops och seminarier kopplat till olika teman.

Utöver det kommer deltagarna att erbjudas individuell handledning kopplat till deras projekt. Genom projektåret ges också de deltagare som i år går grundåret möjlighet att söka och få möjlighet att fullfölja det utbildningen på det sätt som de planerat.

DN: Biskops Arnö ändrar sig – dramautbildningen blir kvar
Sveriges Radio, Kulturnytt i P1
: Dramautbildningen på Biskops Arnö blir kvar

Sveriges Radio P4 Uppland
: Dramautbildningen blir kvar:

Information om utbildningen med länk till ansökan:

https://biskopsarno.se/att-skriva-dramatik-projektkurs/

Under det kommande året kommer vi att utreda förutsättningarna för att fortsätta med dramatikerutbildningen på Biskops Arnö.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler artiklar:

Nytt skrivarstipendium för lärare från SFV

Pressmeddelande Svenska folkskolans vänner i Finland (SFV) har glädjen att meddela: I år, 2021 delar SFV för första gången ut Skrivarstipendium för lärare. Stipendiet ges årligen till