Allmänt och praktiskt om sommarkurserna 2023

Anmälan och betalning
För att anmäla dig till en sommarkurs klickar du på knappen ”Ansökningsformulär” som finns under respektive kurs och följer instruktionerna.

Vi har löpande antagning på alla kurser, dvs först till kvarn. När vi har tillräckligt många anmälningar till en kurs skickar vi ut antagningsbesked via epost där du får veta om du är antagen eller reserv. Där finns också information om hur du som blir antagen betalar. Sista betalningsdatum varierar från kurs till kurs och kan vara satt från 31 januari och framåt. Du har bekräftat din plats när du har betalat in hela avgiften.

Obs! Var noga med att kolla att du uppgett korrekt epost-adress eftersom det är sättet vi kommunicerar med dig. Beroende på ditt mailprograms filter kan epost hamna i din skräpmapp. Du kan lägga vår domän ”biskopsarno.se” som en betrodd domän för att inte riskera det.

Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka ut bekräftelse på din betalning.

Cirka en månad innan kursstart mailar vi ut praktisk information om vad som gäller för din kurs.

Om du söker till flera kurser kommer du att få ett eget antagningsbesked för varje kurs och behöver själv tacka nej om du blivit antagen till flera. Vi vet att man kan välja prioritet men det är inget vi kan administrera tyvärr.

Kostnad
Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar är avgiften för kost, logi och material.

Biskops Arnö är en skola med internat, varför vi prioriterar kursdeltagare som vill bo på skolan under kursveckan. Om du bor i närheten och bor hemma får du ett avdrag på 1200 kr, om kursen är fyra dagar är avdraget 900 kr.

Boende
I priset ingår boende i enkelrum, med toalett och dusch i korridor. Lakan och handduk ingår i priset.

Tillval: Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Vi har dock begränsat antal av dessa och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr. I ditt antagningsbesked framgår vilken rumstyp du har fått.

Vill du komma innan kursstart, eller stanna efter kursens slut? I mån av plats kan du bo kvar i ditt rum till vandrarhemspris. Kontakta vandrarhem@biskopsarno.se för bokning av extranatt. OBS! Bokning kan göras först när kursen är betald. Kom också ihåg att skriva vilken kurs det gäller samt om du blivit tilldelad ett rum med egen dusch och toalett.

Praktiskt
När du kommer till Biskops Arnö går du till vandrarhemsreceptionen i Skolbyggnaden. Där hämtar du nyckeln till ditt rum och får information vart du ska ta vägen. Receptionen är öppen från kl 8.00 – 10.30.

Alla kurser startar kl 10.30 den aktuella dagen om inget annat anges. För er som kommer resande finns kaffe i matsalen i skolbyggnaden från kl 9.00.

Kurserna slutar kl 15.00 sista kursdagen om inget annat anges och utcheckning från rummen är kl 9.00. Det finns så du kan ställa din väska under dagen.

Mat

Du serveras frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och smörgås till kvällen. Det finns alltid vegansk och vegetarisk kost. I anmälningsformuläret anger du vilken kost du önskar och eventuella allergier.

Pubkvällar
Under två kvällar har matsalen öppet för det vi kallar ”pubkvällar”. Du kan köpa ett glas vin, en kall öl eller något alkoholfritt alternativ och sitta och prata med dina kurskamrater, eller med deltagare som går andra sommarkurser. Det finns också lite smårätter att köpa vid dessa tillfällen.

Historiska guidningar
Biskops Arnö är en historisk plats, och en kväll under din vistelse här erbjuder vi en historisk guidning utan extra kostnad. Då får du se de historiska delarna av våra lokaler, och du får Biskops Arnös och delar av Sveriges historia berättad för dig.

Bastu
Vi har en vedeldad bastu vid Mälarens strand. En kväll under din kursvecka är den igång för dem som tycker om att bada bastu och kanske vill doppa sig i sjön.

Övrigt

Kanoter och cyklar finns att hyra i vandrarhemsreceptionen. Vi har också en boulebana med tävlingsmått. Biskops Arnö är ett Natura 2000-område med promenadstigar, vackra hagar och ett rikt fågelliv att uppleva.

Vid återbud/avbruten kurs
Om du får förhinder, och meddelar oss detta senast 21 dagar före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in minskat med 500 kr.

Anmäler du återbud senare än 21 dagar innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett sjukintyg som bekräftar att du p.g.a. sjukdom inte kan delta i kursen (500 kr återbetalas inte).

Inställd kurs
Biskops Arnö förbehåller sig rätten att ställa in sommarkursen vid för få anmälningar. Vid inställd kurs återbetalas hela beloppet.

Dela: