Allmänt och praktiskt om sommarkurserna 2022

Anmälan och betalning
För att anmäla dig till en sommarkurs klickar du på knappen anmäl dig här som finns under respektive kurs och följer instruktionerna.

Vi har löpande antagning på alla kurser, dvs först till kvarn. När vi har tillräckligt många anmälningar till en kurs skickar vi ut antagningsbesked via epost där du får veta om du är antagen eller reserv. Där finns också information om hur du betalar. Sista betalningsdatum varierar från kurs till kurs. Du har bekräftat din plats när du har betalat in hela kostnaden för boende och material.

Obs! Var noga med att kolla att du uppgett korrekt epost-adress eftersom det är sättet vi kommunicerar med dig. Beroende på ditt mailprograms filter kan epost hamna i din skräpmapp. Du kan lägga vår domän ”biskopsarno.se” som en betrodd domän för att inte riskera det.

Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka ut bekräftelse på din betalning.

Cirka en månad innan kursstart mejlar vi ut praktisk information om vad som gäller för din kurs.

Kostnad
Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar är avgiften för kost, logi och material.

Biskops Arnö är en skola med internat, varför vi prioriterar kursdeltagare som vill bo på skolan under kursveckan. Om du bor i närheten och bor hemma får du ett avdrag på 1200 kr, om kursen är fyra dagar är avdraget 900 kr.

Boende
I priset ingår boende i enkelrum, med toalett och dusch i korridor. Lakan och handduk ingår i priset.

Tillval: Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch, dock begränsat antal. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500 kr. I antagningsbeskedet framgår vilken rumstyp du har fått.

Vill du komma dagen innan kursstart, eller stanna en natt efter kursens slut, erbjuds du att bo i ditt rum för 300 kr inkl frukost. Erbjudandet gäller max 2 nätter. Kontakta vandrarhem@biskopsarno.se för bokning av extranatt. Bokning kan göras först när kursen är betald.

Praktiskt
När du kommer till Biskops Arnö går du till Skolbyggnaden och till vandrarhemsreceptionen. Där hämtar du nyckeln till ditt rum och får information vart du ska ta vägen. Receptionen är öppen från kl 08.00 – 10.30.

Alla kurser startar kl 10.30 den aktuella dagen om inget annat anges. För er som kommer resande finns kaffe i matsalen i skolbyggnaden från kl 9.00.

Mat

Du serveras frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och smörgås till kvällen. Det finns alltid vegan och vegetarisk kost. I anmälningsformuläret anger du vilken kost du önskar och anger ev. allergier.

Pubkvällar
Under två kvällar har matsalen öppet för det vi kallar ”pubkvällar”. Du kan köpa ett glas vin, en kall öl eller något alkoholfritt alternativ och sitta och prata med dina kurskamrater, eller med deltagare som går andra sommarkurser. Det finns också lite smårätter att köpa vid dessa tillfällen.

Historiska guidningar
Biskops Arnö är en historisk plats, och en kväll under din vistelse här erbjuder vi en historisk guidning utan extra kostnad. Då får du se de historiska delarna av våra lokaler, och du får Biskops Arnös och delar av Sveriges historia berättad för dig.

Bastu
Vi har en vedeldad bastu vid Mälarens strand. En kväll under din kursvecka är den igång för dem som tycker om att bada bastu och vill doppa sig i sjön.

Övrigt

Kanoter och cyklar finns att hyra i vandrarhemsreceptionen. Vi har bl.a. en boulebana med tävlingsmått. Biskops Arnö är ett Natura 2000-område med promenadstigar, vackra hagar och ett rikt fågelliv att uppleva.

Vid återbud/avbruten kurs
Om du får förhinder, och meddelar oss detta senast tre veckor före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in minskat med 500 kr, som är en administrativ kostnad.

Anmäler du återbud senare än tre veckor innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett sjukintyg som bekräftar att du p.g.a. sjukdom inte kan delta i kursen. Den administrativa kostnaden på 500 kr återbetalas inte.

Inställd kurs
Biskops Arnö förbehåller sig rätten att ställa in sommarkursen vid för få anmälningar. Vid inställd kurs återbetalas hela beloppet inklusive den administrativa avgiften.

Dela: