Att skriva roman

Att skriva roman är en sommarkurs för dig som vill skriva en roman. Tillsammans fördjupar vi oss i grundläggande litterära frågor om tid, narrativ och perspektiv. Vad skiljer romantexten från andra typer av text? Vad finns det för möjliga strukturer och former? Vilka är konventionerna och hur bryter man mot dem? Kursdagarna är fördelade mellan tematiska seminarier, textsamtal samt praktiska moment där prosans möjligheter utforskas.

Kurledare
Johanne och Khashayar Lykke Naderehvandi

Johanne Lykke Naderehvandi (tidigare Lykke Holm) är författare och översättare. Hon debuterade 2017 med Natten som föregick denna dag. 2020 utkom romanen Strega som bland annat nominerades till Nordiska rådets litteraturpris och det prestigefyllda italienska romanpriset Premio Strega Europeo. Hennes senaste roman, Röd sol, utkom 2023. Johanne Lykke Naderehvandis romaner är översatta till ett flertal språk. 

Khashayar Lykke Naderehvandi är författare och redaktör. Han debuterade 2011 med diktsamlingen Om månen alls syntes och har sedan dess gett ut både romaner och diktsamlingar. Han disputerade 2020 med doktorsavhandlingen Vem vittnar för vittnet? i ämnet konstnärlig gestaltning på Akademin Valand i Göteborg. Hans senaste roman, Hemsökelse, utkom 2022 och nominerades till Sveriges Radios romanpris.

Författarfoto: David Möller

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
29 juli – 2 augusti 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Fullbokad, ansökan stängd!
Senast den 31 maj 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.