Bildvärldar

En kurs för målare som har målat en del tidigare och med förkunskap i måleri.

Utifrån egna medhavda föremål och fotografier skapar vi nya bildvärldar. Vi inleder med att gestalta våra egna visuella miljöer via stilleben och/eller collage. Den som vill kan också pröva att arbeta med parafraser och göra egna tolkningar av äldre konstverk.

Tyngdpunkten ligger på att du ska leta fram dina egna visuella världar och med måleriets hjälp gestalta dem. Du väljer själv om du vill arbeta med akryl eller olja. Det går också bra att endast fokusera på teckning under veckans gång.

Vi kommer att prata om komposition, bildriktningar, färgmöten och visuella budskap. Det blir en intensiv vecka där vi målar fram och målar över och målar fram igen… Själva processen skapar vägen till nya uttryck, bilder och bildvärldar.

Varje morgon inleds med en kortare bildföreläsning. Vi gör konsthistoriska nedslag bland parafraser och stilleben, talar om samtida förhållningssätt till måleri och lär oss av andra konstnärers strategier när det kommer till såväl teckning som färglära. På eftermiddagarna har vi genomgångar och tittar på varandras arbeten.

Du tar med dig eget material till kursen, t ex dukar, pannåer, penslar och färger som du tycker om att arbeta med. Det finns enklare stafflier att låna på skolan. Behöver du större staffli för dina behov, tar du med dig det själv.

Det kommer att finnas visst konstnärsmaterial att köpa på skolan under veckan.

Kursansvarig
Monika Marklinger är utbildad på Konsthögskolan Valand, Göteborg och Kungliga konsthögskolan, Stockholm. Med utgångspunkt i ett figurativt måleri skapar Monika detaljrika collage och myllrande installationer. Monika har ställt ut i en rad olika sammanhang, såväl i Sverige som internationellt. Monika är bl a representerad på Statens konstråd och Moderna Museet. 

målarkurs 1 (w)

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
25 – 29 juli 2022

Anmälan
Senast den 31 maj 2022 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Materialkostnad ingår.
Helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500 kr.