Bildvärldar

En kurs för målare som har målat en del tidigare och med förkunskap i måleri.

Utifrån egna medhavda föremål och fotografier skapar vi nya bildvärldar. Vi inleder med att gestalta våra egna visuella miljöer via stilleben och/eller collage. Den som vill kan också pröva att arbeta med parafraser och göra egna tolkningar av äldre konstverk.

Tyngdpunkten ligger på att du ska leta fram dina egna visuella världar och med måleriets hjälp gestalta dem. Du väljer själv om du vill arbeta med akryl eller olja. Det går också bra att endast fokusera på teckning under veckans gång.

Vi kommer att prata om komposition, bildriktningar, färgmöten och visuella budskap. Det blir en intensiv vecka där vi målar fram och målar över och målar fram igen… Själva processen skapar vägen till nya uttryck, bilder och bildvärldar.

Varje morgon inleds med en kortare bildföreläsning. Vi gör konsthistoriska nedslag bland parafraser och stilleben, talar om samtida förhållningssätt till måleri och lär oss av andra konstnärers strategier när det kommer till såväl teckning som färglära. På eftermiddagarna har vi genomgångar och tittar på varandras arbeten.

Du tar med dig eget material till kursen, t ex dukar, pannåer, penslar och färger som du tycker om att arbeta med. Det finns enklare stafflier att låna på skolan. Behöver du större staffli för dina behov, tar du med dig det själv.

Skolan tillhandahåller ett bassortiment av akrylfärg som deltagarna får använda under kursen.

Kursansvarig
Monika Marklinger är utbildad på Konsthögskolan Valand i Göteborg och på Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Med utgångspunkt i ett figurativt måleri skapar Monika detaljrika collage och myllrande installationer. Monika har ställt ut i en rad olika sammanhang, såväl i Sverige som internationellt. Monika är bl a representerad på Statens konstråd och Moderna Museet. 

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
22 – 26 juli 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Fullbokad, ansökan stängd.
Senast den 31 maj 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.