En låtskrivarkurs med Irma Schultz

En låtskrivarkurs med Irma Schultz

Varifrån kommer musiken? Sånger och låtar kan komma till på olika sätt, processerna är många. Vilka vägar till inspiration finns att ta till, när det låser sig?

Min ambition som lärare för den här kursen är att du ska växa i tillit till ditt eget uttryck och få med dig en verktygslåda med tips och övningar för att komma vidare med ditt låtskrivande. Den här kursen riktar sig till dig som skrivit en del, publicerat eller opublicerat, och som har lust att utforska och utveckla ditt skrivande av text och musik, med extra fokus på text. Du bör också vara nyfiken på vad dina kurskamrater skapar under veckan. Man kan säga att vi lånar varandras öron och får nya infallsvinklar på det vi skriver. Det är viktigt att du kan dela med dig av ditt arbete under processen, så ta med det instrument du brukar skriva på, t ex gitarr eller annat. Piano eller keyboard finns på skolan.

Kursledare
Irma Schultz

Irma är sångerska, låtskrivare, skådespelare och författare. Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm.

Hon har givit ut ett stort antal skivor och mottagit stipendier från bl.a. Stim, Skap, Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Senaste skivorna är Blank is – sånger av Joni Mitchell och Sånger från gläntan. Irma har även skrivit texter till tre större verk för kör, utgivna på Gehrmans förlag och debuterade hösten 2023 som skönlitterär författare med romanen Härd, på Bokförlaget Polaris.

Foto: Tina Axelsson

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
24 – 28 juni 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast den 30 april 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.