Fördjupad örtmedicin – dela kunskap och utforska växtrelationer

Fördjupad örtmedicin – dela kunskap och utforska växtrelationer

Detta är en fördjupningskurs om läkeväxter som vänder sig till dig som redan använder örtmedicin i vardagen. Kanske har du gått en introduktionskurs tidigare eller så är du självlärd. Det viktiga är att du själv har lite erfarenhet av att arbeta med växter som medicin. Om det är främst praktiskt eller teoretiskt spelar mindre roll.

Kursen fokuserar på att fördjupa våra relationer till växterna genom örtprovningar, samtal och genom att spendera tid med växterna i örtagården.

Vi kommer att ha dagliga seminarier kring olika teman som rör läkeväxter, till exempel vetenskap och nutida studier, etnobotanik och vår relation till växter samt örtmedicin ur känslomässiga och spirituella aspekter. Det kommer vara ett stort fokus på att du som deltagare delar med dig av dina erfarenheter, och att vi lär av varandra.

Kursen innehåller även praktiska moment, såsom tillverkning av till exempel tinkturer, örtpiller och krämer.

Kursledare

Jennifer Askaner är utbildad örtterapeut och arbetar som lärare på Naturens medicin på Biskops Arnö, grundkurs och påbyggnad, samt Naturens medicin projekt- och handledarkurs. Jennifer har en examen i socialantropologi och en bakgrund i socialt arbete samt driver eget företag som örtterapeut, genom vilket hon föreläser och håller kurser. Jennifer har ett speciellt intresse för etnobotanik, människors relationer till växter och har skrivit en magisteruppsats i ämnet. Hon vill ta tillvara på samt förmedla och förstärka kunskapen om våra läkeväxter och genom detta sprida kraft och inspiration.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
10 – 14 juni 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl. 10.00

Anmälan
Senast den 30 april 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 600 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.