Grundkurs i odling

Vill du odla din egen mat, men vet inte riktigt hur du ska börja? Har du odlat ett tag, men vill effektivisera din odling och lära dig nya metoder och idéer?

Vill du träffa andra med intresse för livet i jorden, egenproducerad mat och kompost? Då är det här kursen för dig!

Den här kursen riktar sig till dig som vill fokusera på självhushållande odling. Här får du verktyg för att planera din odling så att du är redo att sätta i gång direkt! Vi går igenom odlingsplanering, växtföljd, sortval, näring och bevattning. Vad och hur vill du odla, och hur ska du ta hand om din skörd?

Kursen kommer att ta upp flera olika sätt att odla på, men fokuserar på hållbar odling genom att handla om slutna kretslopp, ekologiska metoder och rationell skötsel med så lite fossilt bränsle som möjligt.

Liten odlingsplätt eller större land, hit är alla välkomna! Du får verktyg för att utifrån dina behov, mål och förutsättningar skapa en planering över din odling. 

Kursen passar både dig som vill odla men inte riktigt vet hur du ska börja, och för dig som har odlat ett tag men kanske vill utveckla din odling, göra den mer effektiv eller passande dina behov.

Vi kommer att varva teori med praktiska moment som sådd och plantering, men också reflektioner och övningar enskilt och i grupp. Deltagarna kommer att få arbete med en egen planering och karta över sin odlingsplats, med hjälp och handledning från kursledaren så att din odling kan bli effektiv och anpassad efter vad just du vill ha ut av odlingen.

Ta med en skiss/karta över din odlingsplats, gärna med mått för att kunna göra en så noggrann planering som möjligt.

Kursledare
Elin Boström

Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker, skogsträdgårdsodling och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Dela:

Kurstid och ansökan


Kurstid
16 – 20 juni 2024 (startdag söndag)

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast den 30 april 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 200 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.