Grundkurs i rörlig bild och redigering

Vi går igenom det mest grundläggande i filmning, ljudupptagning och redigering.

Under kursen gör du korta filmövningar, redigerar materialet och skapar slutligen en färdig kortfilm.

Vi arbetar i grupper om två-tre personer. Varje grupp gör en kortfilm som filmas, ljudläggs och redigeras. Kursen vänder sig både till dig som redan arbetar som fotograf och till dig som fotograferar/filmar på hobbynivå.

Vi kommer att arbeta i redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC. Du bör ha god datorvana och vi förutsätter att du har grundläggande kunskap i fotografi med stillbildskamera.

Foto: Per Lindh

Egen dator med redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC installerat och egen kamera som har filmfunktion krävs för att man ska kunna tillgodogöra sig kursen.

Premiere
Vill du inte köpa Premiere kan du ladda ner en kostnadsfri testversion här>. Den kostnadsfria provversionen av Premiere varar i sju dagar.

Obs!
Testperioden är endast sju dagar. Tänk på det så att du inte Installerar programmet för långt innan kursstart. Annars löper testperioden ut under kursen.

Kursansvarig
Per Lindh – lärare på Biskops-Arnö, undervisar bland annat på Nordens Fotoskola och har egna kurser i rörlig bild och ljudupptagning.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
16 – 20 juni 2024 (startdag söndag)

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast 30 april 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Kursen kan max ha 8 deltagare.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.