Helande närvaro – Rörelse Stillhet Kreativitet Natur

Helande närvaro
Rörelse   Stillhet   Kreativitet   Natur

Under kursens fem dagar har du möjlighet att ge dig själv tid att stanna upp och utforska vad som rör sig i ditt inre landskap. Genom övningar, undersökande av dina sinnen, olika meditationer, att måla och skapa, utforska den fria rörelsen och uppleva din kontakt med naturen övar du upp din förmåga till större närvaro och mottagande av det som är i stunden.

Övningarna på kursen är upplevelsebaserade, dvs att du gör och upplever med dina händer, din kropp, dina känslor och sinnen, vilket stödjer och förstärker din inre upplevelse av dig själv.

Naturen på Biskops Arnö är fantastisk och är därför en utmärkt plats för att fördjupa din kontakt med dig själv och med naturen och dess helande och närande kraft. Rörelse och yoga stödjer dig att känna dig mer förankrad i din kropp vilket ger dig möjlighet att känna dig mer närvarande och avslappnad. Att släppa taget och låta det kreativa få ta plats kan både vara glädjefullt och meditativt. De olika meditationerna som vi gör under veckan är för att stödja oss att stanna upp i varandet och få kontakt med olika sidor inom oss. Inre reflektion och samtal är också viktiga delar under kursen.

Vi kommer att ha några olika teman som röda trådar genom kursen. Övningarna kommer både att ske inomhus och utomhus ibland tillsammans och ibland enskilt. Min intention är att stödja upp bortom prestation och krav, upplevelsen är viktigare än resultatet.

Oavsett om du har du lång erfarenhet av en eller flera områden på kursen eller inte har någon förkunskap alls är du välkommen. Det viktiga är att du har ett intresse och en nyfikenhet av att utforska ditt inre och att göra de olika övningarna som erbjuds på kursen.

Ur kursinnehållet

  • Natur- och trädmeditationer, naturvandringar
  • Kreativa övningar: t.ex. rita, måla, göra naturskulpturer, skriva, m.m.
  • Frigörande rörelse/dans
  • Enklare yoga
  • Guidade meditationer, inre resor
  • Utforska dina sinnen
  • Andningsövningar
  • Reflektion och samtal
  • Lekar


Kursansvarig
Mikaela Holmborg
Mikaela är utbildad samtalscoach och reikimaster och har även en bred utbildning inom konst, meditation, ceremonier, healing/massage, dans, yoga och personlig utveckling. Hon är också utbildad och verksam keramiker.

Mikaela är kursansvarig för distanskursen Helande närvaro som är en ett-årig utbildning på Biskops Arnö. Hon är även lärare på Projekt- och handledarutbildningen på Naturens medicin och har profilen Bild och form på Allmän kurs på Biskops Arnö.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
22 – 26 juli 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast den 31 maj 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 300 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.