Keramikkurs

_MG_7602

Keramikkurs, stengods & porslin
Handbyggnadstekniker 3 dagar
+ 1 dag glasering

Vi arbetar med kavling och olika handbyggnadstekniker i stengods och porslin. Vi undersöker skillnaden i att arbeta med olika material, från grovt chamotterad stengods till porslinslera.

Vilka strukturer får vi fram genom att använda olika leror? Hur måste man anpassa arbetssättet? Du gör antingen bruksföremål eller unikat efter eget önskemål.

I början av augusti glaserar vi föremålen.

Du behöver ha gått någon keramikkurs tidigare och ha grundläggande materialkännedom.

Deltagarna på kursen har efter kursdagen tillgång till keramikverkstan.

Kursledare
Mikaela Holmborg

Mikaela har gått på Leksands folkhögskolas och Rönnowska skolans keramiklinjer samt konst och skulpturlinjer på Gotlands Konstskola. Hon har arbetat på en mängd olika keramikverkstäder bl.a. Wallåkra Stenkärlsfabrik och Etelhems krukmakeri.

Mikaela har varit verksam keramiker på Gotland från 1989 under 12 år och senare i Stockholm under flera år. Hon håller nu på med att bygga upp sin verkstad på Biskops Arnö. Mikaela skapar både bruksföremål och skulpturalt i såväl lera som betong och har haft ett flertal utställningar i Stockholm, Göteborg och på Gotland.

 

 

_MG_7450-1

   Foto:  Joanna Brisegård

 

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kurstid och ansökan

Den här kursen genomförs två gånger under sommaren 2021 med 6 deltagare per kurs. 

Keramikkurs 14 – 16 juni
Anmälningsformulär

med glasering 7 augusti
Anmälningsformulär

 

Keramikkurs 21 – 23 juni
Anmälningsformulär

med glasering 8 augusti 2021
Anmälningsformulär

Observera att du behöver göra två anmälningar om du vill gå keramik och glasering. Det är två olika kurser men du får ett antagningsbesked med totala summan om du kommer med på kursen.

Anmälan
Senast den 30/4 2021 vill vi ha din anmälan. Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter det att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Ekonomi

Kostnad
Keramikkurs och glasering  2700: –

I priset ingår helpension. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk, dusch och toalett i korridor.
Därtill ingår i priset grundmaterial. Kostnad för lera och glasyr tillkommer med ca 50 kr/kilo.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.