Lärare skriver

OBS
Den här kursen söker man inte genom Biskops Arnö. Kursen är en samarbete med Lärarstiftelsen och ansökan sker genom länken längre ner på sidan.

Lärarstiftelsens stipendium gäller för deltagande i skrivarkursen där lärare – enskilt och tillsammans, systematiskt utvecklar olika texter kring lärares erfarenheter av skola, undervisning och samhälle.

Syftet med denna skrivarkurs är att ge lärare stöd i att skriva olika slags texter med utgångspunkt i erfarenheter från yrkesverksamheten och från skolan. Dagens situation, där lärare i stort sett är tysta, samtidigt som en beskrivning av skolan och läraryrket görs av andra, är inte bra för skolans utveckling eller kunskapsutvecklingen i yrket.

Lärarnas berättelser behövs för att skapa en kollektiv beskrivning av yrkesverksamheten. Med skrivkursen vill vi ge lärare möjlighet att utveckla sin förmåga att omvandla erfarenheter till olika former av text.

Kursledare
Anders Sundelin
Anders Sundelin, född 1948, är journalist och författare. Han har tidigare givit ut bland annat Fallet Wennerström (1999) om storspionen Stig Wennerström och Främlingen i Falun (2002) om massmördaren Mattias Flink. Leopard förlag har utgivit Världens bästa land. Berättelser från Tensta, en svensk förort (2007), Reportage. Att få fakta att dansa (2008) och Den Magiska Cirkeln. Hela historien om Salaligan (2011).

Håkan Söderberg
Håkan Söderberg är frilansjournalist sedan 1996. Han har arbetat ett antal år på Aftonbladet bland annat som reporter, redaktionssekreterare och sportchef. Innan dess var Håkan på Dagbladet i Sundsvall, Kronobergaren i Växjö och Länstidningen i Östersund (redaktionschef på de två senare). Bland dagens uppdragsgivare finns Lärarförbundet, Poppius journalistskola (lärare för en klass per termin i grundläggande journalistik), Nordens fotoskola, Biskops Arnö (kurser i skrivande journalistik på fotografutbildningen), Nordens tidning, Butikstrender med flera.

 

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kurstid och ansökan

Lärare skriver erbjud vid två tillfällen sommaren 2021.

28 juni – 2 juli. Kursledare Håkan Södergren

26 – 30 juli. Kursledare Anders Sundelin

Ansökan till stipendiet är öppen 10 november 2020 – 13 januari 2021.