Låtskrivarkurs med Marit Bergman

På den här kursen jobbar vi med olika vägar för att öppna de kreativa flödena. Vi övar oss på att sätta fart på våra hjärnor, med konkreta övningar.

Med utgångspunkt i textdelen av låtskrivandet kommer vi att studera olika metoder för att bygga dynamik, dramaturgi, sångbarhet. Det kommer bli praktiskt skrivande, både enskilt och i små teams, med uppföljande gemensam feedback. Där är det viktiga inte om det blev dåligt eller bra, utan vad som faktiskt går fram till den som lyssnar.

Ta gärna med till exempel gitarr och/eller laptop till skolan, eller vad du nu brukar använda när du skriver. Det finns tillgång till tre pianon på skolan, varav ett i replokal och två i offentliga utrymmen.

Du måste absolut inte vara en mästerinstrumentalist för att gå kursen, och är du inte alls van att spela eller producera utan snarare sjunger och skriver så finns det utrymme för dig också.

Berätta kort om dig själv i ansökan, samt vad du önskar få ut av kursen.

Marit Bergman är en prisbelönt artist och låtskrivare som släppte sitt första soloalbum 2002. Hon har förutom att skriva låtar i eget namn komponerat musik för teater, TV och film. Sedan många år tillbaka har hon också åkt land och rike runt för att hålla låtskrivarworkshops för allt ifrån från totala nybörjare till studenter på musikhögskolorna.

 

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
13 -17 juni 2022

Anmälan
Senast den 30 april 2022 vill vi ha din anmälan. Ansökan är fortsatt öppen.

Vi har löpande antagning på denna kurs vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Materialkostnad ingår.
Helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500 kr.