En låtskrivarkurs med Irma Schultz och Yrsa Gullin.

En låtskrivarkurs med Irma Schultz och Yrsa Gullin

Varifrån kommer musiken? Sånger och låtar kan komma till på olika sätt, processerna är många. Vilka vägar till inspiration finns att ta till, när det låser sig? 

Vår ambition som lärare för den här kursen är att du ska växa i tillit till ditt eget uttryck och få med dig en verktygslåda med tips och övningar för att komma vidare med ditt låtskrivande.

Den här kursen riktar sig till dig som skrivit en del, publicerat eller opublicerat, och som har lust att utforska och utveckla ditt skrivande av text och musik, med lite extra fokus på text. Du bör också vara nyfiken på vad dina kurskamrater skapar under veckan. Man kan säga att vi lånar varandras öron och får nya infallsvinklar på det vi skriver och komponerar.

Det är viktigt att du kan dela med dig av ditt arbete under processen, så ta med det instrument du brukar skriva på, t ex gitarr eller annat. Piano eller keyboard finns på skolan.

Berätta gärna något om dig själv i ansökan, samt vad du önskar få ut av kursen.

Kursledare

Irma Schultz
är sångerska, låtskrivare och skådespelare. Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Har givit ut ett stort antal skivor, solo, duo och som medlem i olika band. Fick en Grammis för sin debutskiva och har mottagit stipendier från bl a Stim, Skap, Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Senaste skivorna är ”Blank is” och ”Sånger från gläntan”. Irma har även arbetat som lärare på Biskops Arnös låtskrivarutbildning.

Yrsa Gullin
har en kandidatexamen i musikvetenskap och är även utbildad psykolog. Hon har varit verksam som musikjournalist och arbetat som lärare på Biskops Arnös låtskrivarutbildning.

Foto: Tina Axelsson

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
26 – 30 juni 2023

Ansökan öppnar
1 november 2022 kl 9.00

Anmälan
Fortsatt öppen.
Senast den 30 april 2023 vill vi ha din anmälan. 

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
5 700 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.