Naturens apotek – ditt egna naturliga apotek

Naturens apotek – ditt egna naturliga apotek

Med hjälp av både örtagårdsväxter och vilda växter skapar vi under veckan ditt personliga örtapotek. Biskops Arnös egna prunkande örtagård och de artrika omgivningarna på ön ger oss ett smörgåsbord av örter att ta del av. Vi doftar, känner, smakar och lär oss om örterna vi använder: Hur de skördas, tas om hand och används på bästa sätt. Vi varvar teori med praktik och fyller våra sinnen med örternas väsen.

Medicinalväxter är grunden till vår nutida medicin och i dessa växter finner vi många aktiva ämnen och verkningar som vi kan dra nytta av i vår vardag när vi fått en förkylning, har rethosta, fått ett besvärligt sår, bränt oss o.s.v.

Exempel på produkter vi kommer att tillverka till ditt egna örtapotek: Torkade örter/örtblandning, salva/liniment, myggspray, kylande gel för myggbett eller andra kliande/onda bett, medel mot hosta, tinkturer i olika former, örtoljor mm. Har du något särskilt önskemål för just ditt örtapotek så kan vi titta närmare på det.

Kursledare

Ulrika Svanström är utbildad örtterapeut och örtpedagog. Sedan 2012 är hon återkommande gästlärare på kursen Naturens medicin på Biskops Arnö. Ulrika har haft egna kurser i ogräsmatlagning, tillverkning av salvor mm. Just nu arbetar hon även på en längre utbildning om läkeväxter. Ulrika brinner för att ta tillvara på växterna vi har omkring oss och se hur de kan stödja oss i vårt dagliga liv.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
29 juli – 2 augusti 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Endast reservplatser!
Senast den 31 maj 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 600 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.