Poesins möjligheter

En kurs för dig som vill undersöka vad poesin kan göra!

Tillsammans utforskar vi diktens relation till språket. Vi prövar och experimenterar med olika sätt som en kan skriva dikter på. Vi funderar runt de frågor som poesin ställer och de svar den kan erbjuda på existentiella, samhälleliga och relationella problem.

Vi kommer att närma oss poesin möjligheter genom läsning, samtal, skrivuppgifter och uppläsningar. Kursen riktar sig både till dig som skrivit mycket innan och till dig som inte skrivit alls, det som behövs är bara nyfikenhet och viljan att skriva!

Kursledare
Adam Westman är poet och översättare.

Adam Westman debuterade 2015 med Frankfurt (M) och 2020 kom hans tredje bok Folkets Park, tillsammans med Athena Farrokhzad har han översatt Natalie Diaz bok När min bror var Aztek. Adam har jobbat som handledare och lärare på ett flertal skrivarutbildningar.

 

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
24 – 28 juni 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Fullbokad, endast reservplatser.
Senast den 30 april 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.