Fördjupa dina kunskaper att berätta med film

En fortsättningskurs i professionell videoredigering

Den här kursen vänder sig till dig som tidigare gått Grundkurs i Rörlig Bild på Biskops Arnö eller har grundläggande kunskaper i film och redigering.

Vi jobbar i Adobe Premiere Pro som är ett av branschens ledande videoredigeringsprogram. Under kursen repeterar vi grunderna Adobe Premiere Pro och forsätter sedan med en filmövning som ligger till grunden för redigeringen.

Vi kommer att bland annat gå igenom intervjuteknik, dramaturgi, hur man tänker vid filmtillfället och redigeringsteknik. Kort sagt kommer du få fördjupade kunskaper i att berätta med film.

Dag 1 kommer vi bland annat att gå igenom intervjuteknik,
hur man filmar en intervju och en dialog,
manus/synopsis och kamerateknik.

Dag 2 skickas ni ut på ett uppdrag.
Reportage eller personporträtt.

Dag 3 börjar vi organisera och importera vårt material efter en kort repetition av Adobe Premiere Pro.

Dag 4 och 5 följer redigering och redovisning.

Vi kommer att arbeta i grupper om 2-3 personer och kursen förutsätter att du har egen kamera, stativ och dator med fungerande Adobe Premiere Pro. Har du egen ljudutrustning är det bra om du tar med den också. Efter kursen ska du kunna skapa ett kortare reportage eller ett personporträtt från ax till limpa.


Kursansvarig
Per Lindh – tidigare lärare på Biskops-Arnö, undervisar bland annat i rörlig bild på Nordens Fotoskola och har egna kurser i rörlig bild och ljudupptagning.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
29 juli – 2 augusti 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast 31 maj 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum. Kursen kan max ha 8 deltagare.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.