Skånskt yllebroderi

Skånskt yllebroderi

Under kursens får du lära dig broderiet från grunden: att överföra mönster till ylletyg, yllebroderiets stygn, monteringar och avslutningar, titta på gamla broderiet och höra om broderiets historia.

Kursledare
Eva Berg

Eva Berg har varit butikschef hos Hemslöjden Skåne och är utbildad på Handarbetets Vänner. Handens arbete har följt Eva hela livet och hon har haft kurser i yllebroderi i nästan 30 år, både i Sverige och utomlands.

Folkkonst från hela världen är en stor passion – att få möta människor och förmedla lusten och friheten i det skånska yllebroderiet är så roligt.

Eva Berg har fått flera utmärkelser bl a mästarslöjdare i Skåne och är medförfattare i böckerna Yllebroderi berättande folkkonst från Norden och Brodera på ylle.

Material
En materialsats för ditt broderi inkl. allt material du behöver och ett kompendium ingår i materialavgiften.

Ta med om du har
Liten sybåge, prickstickningsnål, blyertspenna, knappnålar, sax, oblekt knyppeltråd 35/3.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
3 – 7 juni  2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast den 31 mars 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett besked via epost om du är antagen eller reserv.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.