Skapa magi – arbeta i silver på ett annorlunda sätt.

En kurs för dig som är nyfiken på att lära dig lite annorlunda tekniker i silversmide – organisk silvergjutning och retikulation. Teknikerna är enkla och några egentliga förkunskaper behövs inte. Du får lära dig allt du behöver på kursen. Kursen består av både gemensam och individuell undervisning.

Organisk silvergjutning innebär att man smälter silver och häller det i olika typer av medier. Resultatet blir alltid det oförväntade och kreativiteten når oanade höjder! Av det som kommer fram kan man skapa allt från ringar, armband och halssmycken för att nämna några exempel.

Retikulation innebär att man genom en speciell procedur förändrar silvrets ytstruktur för att få fram unika och otroligt vackra ytmönster.

I kursen ingår visst förbrukningsmaterial såsom gasol, handskar, lod och sågblad. Silver och olika typer av halvfabrikat och/eller kristaller kommer att finnas att köpa.

Kursledare
Pia J. Stengard 

Min konstnärliga bana började redan som 14-åring då jag lärde mig grunderna inom silversmide. Vid 17-års ålder fortsatte jag min resa mot silversmed då jag under ett år läste i USA. Väl hemma blev det fokus på det mjuka hantverket och jag tog min examen vid Textilhögskolan i Borås 1987. Önskan att arbeta med silver släppte dock aldrig och 2014 återupptog jag silversmidet och inredda min första egna smedja. Idag arbetar jag främst med organisk silvergjutning och retikulation samt med tillverkning av pendlar i solitt silver.

 

 

 

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kurstid och ansökan

Kurstid
14 – 18 juni 2021

Anmälan
Senast den 30 april 2021

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Ekonomi

Kostnad
5 200:-
Materialavgift för silver tillkommer.

I priset ingår helpension måndag – fredag. Boende i enkelrum inkl. lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.